Лайм

Смачний полуничний чизкейк можна приготувати без випічки: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю у вихідні

Для багатьох господинь приготування домашніх десертів є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних суфле з ряжанки зі смаком какао, цього разу приготуйте полуничний чізкейк. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася блогер Таті Чуднова на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою та шоколадом.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти на форму 20-22 см: печиво (300 г), вершкове масло (110 г), вершковий сир (550 г), цукор (120 г), вершки 33% (200 мл), желатин (15 г) + холодна вода (75 мл), полуниця (350 г), цукор (70 г), кукурудзяний крохмаль (20 г).

Приготування:

Спочатку приготуємо основу: подрібнюємо печиво до стану крихти, додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо до однорідності. У роз'ємну форму, вистелену пергаментом, викладаємо половину печива та формуємо бортики. Потім із другої половини формуємо дно. Ставимо в холодильник на 20 хвилин, доки готуємо начинку.

Приготуємо начинку: желатин поєднуємо з водою і залишаємо набухати. Коли набухне, розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовій печі.

Читайте також: Сезон у розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт.

У вершковий сир додаємо вершки, цукор і перемішуємо вінчиком чи міксером. Вливаємо тонкою цівкою розтоплений желатин і перемішуємо міксером. Перекладаємо у форму з основою та вирівнюємо. Ставимо в холодильник до застигання.

Готуємо полуничний конфітюр: 350 г полуниці промиваємо, змішуємо із цукром та подрібнюємо блендером. Перекладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо крохмаль, перемішуємо.

Ставимо на середній вогонь і доводимо до загущення, періодично помішуємо. Накриваємо плівкою в контакт, даємо трохи охолонути.

Коли чизкейк застигне, викладаємо на нього полуничну начинку, вирівнюємо та відправляємо в холодильник на 4 години або на всю ніч.

Подаємо чизкейк без випічки до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Переглянути цей допис до Instagram

Таті Чуднова Фудблог (@chudnova.food)


Цікаві новини для вас:

  1. Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату із консервованим тунцем.
  2. Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати.
  3. Тертий пиріг із шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту.

Новини партнерів

Читайте також

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо

Як правильно пасинкувати баклажани і чим підживити їх під час цвітіння

Для кращого росту баклажани потрібно пасинкувати – відео, як це робити і чим обробити рослини в період цвітіння у червні

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні