Лайм

Чим підживлювати помідори, перець і баклажани у червні: найкращі добрива

Рослинам необхідні кальцій, магній та бор

Щоб отримати хороший урожай, у червні городникам слід провести безліч робіт, включаючи підживлення рослин, обробку від шкідників, профілактику грибкових та бактеріальних хвороб. Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" розповіла, які добрива потрібні для цього помідорам, баклажанам та перцю.

Читайте також: Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа.

Оскільки томати, перець і баклажани належать до сімейства пасльонових, для їнього підживлення використовують практично однакові добрива. У червні найбільше користі принесуть кальцій, бор та магній. "На початку місяця зробіть перше підживлення, через 7-10 днів - друге, ще через 7-10 днів - третє", - каже городниця.

Як розводити добрива

Кальцієву селітру та магній по 1 ст. ложці розводять у 10 л води кімнатної температури, бажано – відстояної. Потім додають 1 ч. ложку борної кислоти та 2 ст. ложки розчину фітоспорину. Перемішайте, влийте в обприскувач і проведіть підживлення по листу. Проводьте підживлення вранці чи ввечері.

  • Кальцій (Ca) необхідний рослинам для поліпшення стійкості до хвороб (у тому числі вершинної гнилі), нормального розвитку кореневої системи. Він часто використовується у формі кальцієвої селітри, або хлориду кальцію.
  • Бор (B) покращує обмін поживних речовин у рослинах, важливий для цвітіння та формування плодів. На городі застосовується у вигляді борної кислоти.
  • Магній (Mg) необхідний для фотосинтезу рослин, і частіше використовується у формі сульфату магнію або доломітового вапна.

Читайте також: Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний урожай: рекомендації агронома.

Важливо: Вносити кальцієві добрива слід у період активного росту рослин, особливо на початку вегетаційного періоду. Борні добрива слід використовувати в малих кількостях, оскільки його надлишок може бути токсичним для рослин. Оптимально проводити позакореневе підживлення, розчиняючи борну кислоту у воді. При дефіциті магнію листя рослин може жовтіти, і для швидкого засвоєння найкраще вносити його у формі сульфату магнію.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати