Лайм

Як правильно мульчувати огірки, щоб не зіпсувати ґрунт і покращити врожай

Врахуйте ці рекомендації

Щоб отримати гарний урожай огірків, за ними потрібно ретельно доглядати: правильно пасинкувати, вносити добрива, боротися з хворобами, вчасно поливати і зривати молоді плоди. Також ґрунт на грядці огірків корисно мульчувати – покрити певними матеріалами, які створять сприятливі умови для росту рослин.

Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" рекомендує використовувати для мульчування огірків органічні матеріали, наприклад, солому. У такий спосіб можна зменшити випаровування води з ґрунту, щоб рідше поливати огірки та захистити їх від спеки.

Читайте також: Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення в червні.

"Мульчують для того, щоб волога не випаровувалась у спекотні дні, щоб не росли бур'яни, щоб під час дощів не вимивалися поживні речовини. Мульчувати можна всім органічним, наприклад, соломою або скошеною травою. Але траву для мульчування потрібно косити, поки вона ще не зацвіла, інакше ви можете засіяти бур'янами всю грядку, - попередила городниця. - При мульчуванні соломою пам'ятайте, що вона поглинає із ґрунту азот. Тому варто раз на 10-14 днів підживлювати рослини азотним добривом. Шар соломи має бути не надто товстим, приблизно 5-7 см".

Перед тим, як мульчувати грядку огірків, видаліть усі бур'яни, полийте ґрунти, після чого викладайте мульчу рівним шаром. Врахуйте, що занадто тонкий шар не зможе захистити ґрунт від випаровування вологи та росту бур'янів, а надто товстий завадить циркуляції повітря.

Підтримуйте вентиляцію рослин під час мульчування, щоб надмірна вологість не підвищувала ризик розвитку грибкових захворювань огірків.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю