Лайм

Як врятувати перець від наслідків спеки: методи боротьби з вершинною гниллю

Поради досвідченої городниці

Липнева спека може суттєво впливати на ріст і розвиток рослин. Раніше ми розповідали, як врятувати томати від її наслідків, а тепер авторка YouTube-каналу “Півтори сотки” поділилася способами боротьби з вершинною гниллю перцю. Це захворювання часто виникає внаслідок температурного стресу, але не лише спека може бути його причиною.

Вершинна гниль на перці виглядає як невелика світла пляма, яка поступово збільшується у розмірах, стає сухою і вдавленою. Таке захворювання не дає перцю дозріти і робить плоди непридатними до вживання, тому може суттєво вплинути на врожай.

Читайте також: Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався.

Серед причин вершинної гнилі перцю - спека, нестача кальцію, нерівномірний полив і дисбаланс поживних речовин. Ось, як городниця радить боротися з цими факторами.

Щоб захистити перець від спеки, ви можете натянути над ним агроволокно, яке створить невеликий затінок і закриє рослини від прямих сонячних променів. Це позитивно вплине на врожай і додатково захистить плоди від опіків.

Нестача кальцію - ще одна ключова причина вершинної гнилі перцю, томатів та інших пасльонових. Кальцію може не вистачати у ґрунті, або рослина не може поглинути його через нерівномірний полив.

"Потрібно додати кальцію. В аптеці можна знайти такий препарат, як хлорид кальцію в ампулах. Візьміть одну ампулу, розведіть у 10 л води і обприскайте перці по листу. Інший варіант - мінеральне добриво. Візьміть кальцієву селітру або кальцієво-магнієве добриво, розведіть 10 г в 10 л води і полийте", - радить городниця.

"Потрібно додати кальцію. В аптеці можна знайти такий препарат, як хлорид кальцію в ампулах.Візьміть одну ампулу, розведіть в 10 л води і оприсайте перці по листу. Інший варіант - мінеральне добриво. Візьміть кальцієву селітру або кальцій-магнієве добриво, розведіть 10 г в 10 л води і полийте під кожен кущ", - радить городниця.

Читайте також: Скручується листя на помідорах: в чому причина і як врятувати рослини.

Недостатній полив може призвести до вершини гнилі або інших фізіологічних проблем. Забезпечте перцю регулярний полив, а також використовуйте мульчування, яке допоможе зберегти вологу в ґрунті і знизити температуру кореневої зони.

Також зверніть увагу на інші добрива, які вносите для підвищення врожайності перцю. Наприклад, надмірна кількість азоту може стати ще однією причиною вершинної гнилі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Сира аджика з аспірином без варіння - варіант улюбленого соусу, який зберігає колір і користь продуктів

Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак

Експерти розповіли, як відбілити шви на плитці у ванній і кухні - є простий лайфхак, який допоможе без фарбування

Мусака з баклажанів - рецепт традиційної грецької запіканки

Грецька мусака - страва, яка дійсно варта, щоб над нею потрудитися. Пропонуємо приготувати мусаку з картоплею