Лайм

Як правильно поливати помідори, коли на вулиці пекельна спека: секрети досвідченого городника

Цей трюк допоможе помідорам краще перенести спеку

В Україні стоїть африканська спека, від якої страждають всі, в тому числі наші городні культури. Щоб врятувати урожай помідорів, важливо знати, як і коли їх правильно поливати.

Свої секрети поливу і підживлення помідорів розповів автор YouTube-канала " Моя дача, сад, город та все довкола них".

Читайте також: Урожай будете збирати відрами: городник розкрив секрети вирощування солодкого перцю.

Як стверджує городник, якщо знати прості правила, то за допомогою звичайного поливу можна не тільки забезпечити вологою помідори, а й активізувати сили рослини для захисту від посухи.

"Помідори у спекотну погоду, а в Україні зараз термометри показують +38 і більше, треба поливати теплою водою – не з криниці і не гарячою, яка весь день стояла на сонці, а саме літньою. Чому це важливо? Бо ми будемо додавати до води кислоту.

Як доведено вченими, кислота активізує сили рослини, коли йде посуха. Рослина отримує більше ресурсів для протистояння сильній спеці, а завдяки цьому краще розвивається і росте. Я раджу використовувати оцтову кислоту для поливу томатів - це може бути звичайний столовий оцет 9% або ж яблучний оцет. Цим розчином можна поливати також огірки, солодкий перець, баклажани та інші культури", - розповів автор відео.

Читайте також: Можна зібрати ще один урожай: посівний календар на серпень.

Пропорція для поливу - на 10 л води 150 г оцту. Цей обсяг води треба рівномірно розділити для поливу десяти рослин.

"Таке підкислення буде корисним і тим рослинам, які уражені вершинною гниллю. Буває, що городник бореться з вершинною гниллю томатів, вносить під корінь і на листя препарати з кальцієм, а результату немає. Це підкислення здатне розблокувати кальцій і багато інших елементів, які не засвоюються рослинами з грунту через різні характеристики землі. Тож я називаю це підживлення "два в одному" – і полив від спеки, і розблокування мікроелементів для підживлення", - пояснив городник.

Однак варто пам'ятати важливе правило – вносити кисле підживлення треба після щедрого поливу рослини.

"Важливо - перед цим підкисленням грунту треба полити простою водою томати, перці, баклажани чи інші рослини, а вже потім робити підживлення. Приміром, я вношу по літру простої води під корінь кожної рослини, а після цього вже вношу розчин з оцтом", - додав автор відео.

Читайте також: Як врятувати помідори від спеки: терміново зробіть це, щоб не втратити урожай.

Також він розповів, коли краще поливати помідори – вранці чи ввечері.

"Якщо ми будемо поливати помідори у таку страшну спеку вранці, вона за день просто випарується з землі, а коренева система томатів буде суха і за день ще більше нагріється у вологій землі.

Вечірній полив буде набагато кращим – вночі земля охолоне, волога затримається надовше і рослина зможе взяти більше користі від цього поливу і підживлення. Якщо ми поливаємо ввечері, то за вечір і ніч коренева система охолоджується, а на ранок томат починає працювати і качати по листю вологу, допомагаючи наливатися плодам.

Також не раджу під час спеки виполювати всі бур’яни – вони зараз допомагають нам притінювати рослину, щоб коренева система помідорів не нагрівалася, а була максимально зволожена і охолоджена", - резюмував автор відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Як врятувати помідори від фітофтори: перевірена схема боротьби з хворобою.
  2. На листі огірків з'явилися жовті плями: як врятувати врожай від пероноспорозу.
  3. Петрушка дасть чотири врожаї за сезон: дачник розкрив секрет вирощування.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні