Лайм

Як відчистити лійку душу від вапняного нальоту підручними засобами

Утворення вапняного нальоту, на жаль, неминуче

Лійка для душу найперше страждає від жорсткої води - накип, який збирається всередині, порушує її роботу і сповільнює натиск води. Щоб повернути душу функціональність, не потрібно багато зусиль і засобів – достатньо лише її правильно почистити.

theLime розповідає, як почистити душову лійку від вапняного нальоту за допомогою підручних засобів, що є в кожному домі.

Читайте також: Як захистити свій будинок від надмірної вологості: 5 порад, щоб позбутися грибка і цвілі.

Лимонна кислота

25 грамів лимонної кислоти насипте в глибоку ємність і залийте гарячою водою. Все ретельно перемішайте, щоб розчинився порошок. Після цього в цю ж ємність покладіть лійку і залиште на 30 хвилин. Після пройденого часу потріть лійку щіткою, щоб очистити весь наліт, що залишився.

Сода

У ємності змішайте пів склянки соди з теплою водою. Все ретельно перемішайте, щоби вийшла густа маса. Отриману пасту слід нанести на душову лійку і залишити її на 30 хвилин. Після цього часу промийте лійку проточною водою, щоб змився наліт і водний камінь.

Оцет

Вилийте оцет у міцний поліетиленовий пакет і занурте в нього лійку, зверху його зав'яжіть гумкою або дротом, щоб зупинити неприємний запах. Головне - лійка повинна повністю поринути в оцет. Через 60 хвилин лійку потрібно дістати та промити звичайною водою.

Читайте також: Знову буде білосніжним: ці натуральні засоби очистять унітаз від іржі та нальоту.

Coca-Cola

Так-так, саме Coca-Cola. У складі цього напою міститься багато різних кислот, а саме лимонна, фосфорна та винна, тому він так добре очищає іржу та наліт. Щоб видалити всі відкладення з душової лійки, її необхідно покласти у глибоку ємність та залити напоєм. Через 60 хвилин дістаньте лійку й промийте під проточною водою.

Засіб для унітазу

Для цього лайфхаку підійде "Туалетне каченя" або "Доместос". У глибокій ємності потрібно змішати 2 склянки окропу та ⅛ склянки засобу. Тепер у цю мильну суміш необхідно опустити душову насадку на годину. Після пройденого часу промийте її звичайною водою.

Цікаві новини для вас:

  1. Як почистити раковину з нержавіючої сталі: буде знову сяяти, як нова.
  2. Як позбутися неприємного запаху після миття підлоги: покрокова інструкція та поради.
  3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть злодія на картинці: нова головоломка ламає мозок

Розгадайте нову головоломку - треба знайти на зображенні злодія за 11 секунд

Конкурент аджики та ткемалі: як приготувати кизиловий соус на зиму

Шеф-кухар Сергій Джуренко розповів, як готує кизиловий соус на зиму