Лайм

Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску

Смак закуски залежить від того, наскільки ви "спалите" баклажани

Східна закуска бабагануш — це варіант відомої всім баклажанної ікри, однак її текстура більше схожа на пасту, а смак більш яскравий за рахунок спецій.

theLime пропонує приготувати бабагануш за рецептом відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Класичний варіант закуски бабагануш — запечені баклажани, перебиті в блендері зі спеціями, лимонним соком і тахіні, пастою з кунжуту.

"Коли я вперше скуштував бабагануш, то мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добрісінько так підгоріли у духовці", - розповів Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 2-3 баклажана
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 ст. л. оливкової олії (+ скропити баклажани перед запіканням)
  • 1 ч. л. паприки копченої за смаком зелень кропу, петрушки або кінзи
  • 2 ст. л. пасти тахині
  • Сік ½ лимона за смаком
  • Сіль
  • Чорний перець

Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.

Баклажани добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть їх на деко чи у форму і густо наколіть зубочисткою чи виделкою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.

Виберіть ложкою м'якоть баклажанів у миску, додайте 2-3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2 ст. л. пасти тахині, сік половини лимона і 1 ч. л. копченої паприки.

Добре перебийте масу блендером до однорідності. Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи і додайте до бабагануша.

При подачі додайте 2-3 ст. л. оливкової олії і злегка притрусіть паприкою.

Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні