Якщо ви обожнюєте малосольні помідори і їли б їх постійно – цей рецепт для вас. Ці ароматні малосольні помідори виходять дуже смачні і готові до вживання в їжу вже через добу.
Популярна фудблогерка України Ольга Матвій, на Youtube-канал якої вже підписалися майже 5,8 мільйонів користувачів, поділилася власним рецептом приготування малосольних помідорів.
Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.
Секрет її помідорів - запашні трави, які Ольга додає під час маринування - це любисток, селера, кінза, і родзинки.
Рецепт:
- Вода - 1 літр
- Сіль - 30 г
- Цукор - 50 г
- Перець горошком - 0,5 чайної ложки
- Лавровий лист -2 шт.
- Оцет 9% - 100 г
- кріп, петрушка, любисток
- Родзинки - 100 г
- Часник - 10 зубчиків
Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.
"Починаємо приготування з маринаду – нам потрібен буде час, щоб він охолонув, оскільки за цим рецептом помідори заливаються холодною водою. Для його приготування в каструлю наливаємо один літр води, додаємо цукор і сіль – пропорції вказано у рецепті. Потім додаємо лавровий лист, перчик горошком, можна додати трошки червоного перцю чи білого, це вже який ви більше любите. Доводимо маринад до кипіння, додаємо до нього оцет і залишаємо для охолодження", - розповіла Ольга.
Далі - черга помідорів.
"Помідори миємо, і робимо надріз навхрест на тій стороні, де у помідори дзьобик. Після цього складаємо їх у велику каструлю, щоб можна було залити їх окропом, а щоб вони всі покрилися - раджу брати велику тару.
Підготовлені помідори заливаємо окропом і залишаємо на 30-40 секунд. Після цього потрібно злити гарячу воду, а з помідорчиків зняти шкірку - тепер вона дуже добре відходить. Складаємо помідори в ємність, де ми будемо їх маринувати, і додаємо зелень – кріп, петрушку і кілька гілочок любистку, який додасть помідорам пряного смаку. Також можна додати селеру, кінзу та інші пряні трави, але щось одне, щоб не було забагато прянощів. Додаємо жменю вимитих родзинок і видавлюємо голівку або кілька великих зубчиків часнику", - розповіла блогерка.
Наступним кроком треба залити помідори маринадом.
Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.
"Заливаємо помідори холодним маринадом, накриваємо ємність кришкою і залишаємо маринуватися. Можна поставити каструлю відразу в холодильник, а можна залишити просто на столі в кухні - на завтра ваші помідори будуть готові. Зазвичай, вони в мене стоять ніч чи ж максимум добу – буде ідеально.
Готові мариновані помідори треба зберігати в холодильнику накритими кришкою. Помідори за цим рецептом розлітаються просто за годину, то я стараюся робити їх часто, щоб великі порції не перекисали", - додала Ольга Матвей.
До слова, родзинки з цього маринаду дуже смачні.
"Коли сезон, не беріть родзинки, а спробуйте замість них додати виноград сорту кишмиш. Також ви можете додати до спецій гвоздику - хто як більше любить, але для мене в цьому рецепті дуже смачно саме з любистком, він дає такий особливий аромат", - розкрила блогерка свій секрет.
- Раніше ми розповідали про хітовий рецепт кабачків по-корейськи.
- Читайте також, як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.