Лайм

Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні

Домашній сацебелі на зиму не зрівняється з соусом, купленим в магазині

Грузинський соус сацебелі - чудова заготівля на зиму, адже м’ясо з ним стає удвічі смачнішим. Любителям грузинської кухні готувати обов’язково!

theLime розповідає рецепт приготування соусу сацебелі на зиму.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

У чому особливість сацебелі

Цей грузинський томатний соус має насичений аромат, дуже яскравий смак помідорів і перців. Він схожий на всім відому аджику - для його приготування всі овочі треба подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку.

Соус слід виварювати в каструлі з товстими стінками, постійно помішуючи, одну годину. Наприкінці готування можна додатково додати приправу хмелі-сунелі.

Інгредієнти

  • Томати - 1 кг
  • Перець болгарський червоний - 3 шт.
  • Перець червоний гострий - 1 шт.
  • Зелень - 40 г
  • Мелений коріандр - 10 г
  • Часник, зубчики - 5 шт.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Читайте також: 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Приготування

Помідори і перці добре помийте, обсушіть. У помідорів видаліть плодоніжки, а у перців — серцевини. Наріжте овочі великими шматками. Зелень добре промийте і просушіть. Підготовлені інгредієнти подрібніть до консистенції дрібних шматочків.

Овочеву масу слід скласти в товстостінну каструлю і варити на середньому вогні, помішуючи. Як соус закипить, його ще треба проварити на маленькому вогні 20 хвилин.

Додайте до соусу коріандр і продовжуйте варити ще 30 хвилин на середньому вогні. Коли соус достатньо увариться і загусне, додайте сіль і цукор.

Часник пропустіть через прес, додайте в соус і перемішайте. Варіть масу ще близько 5 хвилин, але не довше, щоб часник не втратив свого аромату.

У теплі сухі стерильні банки розфасуйте гарячу заготівлю і герметично закрийте кришками. Переверніть і залиште до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Новини партнерів

Читайте також

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Сира аджика з аспірином без варіння - варіант улюбленого соусу, який зберігає колір і користь продуктів

Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак

Експерти розповіли, як відбілити шви на плитці у ванній і кухні - є простий лайфхак, який допоможе без фарбування

Мусака з баклажанів - рецепт традиційної грецької запіканки

Грецька мусака - страва, яка дійсно варта, щоб над нею потрудитися. Пропонуємо приготувати мусаку з картоплею