Особливістю грузинської кухні є велика кількість овочів і використання волоських горіхів, що дозволяє готувати безліч абсолютно неймовірних страв. Ікра з баклажанів по-грузинськи називається бадриджаніс хізилала й готується з додаванням цибулі, часнику та волоських горіхів.
Рецепт баклажанної ікри по-грузинськи опублікували на сайті Shuba.
Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.
Бадриджаніс хізилала — це ароматна пікантна грузинська страва зі шматочків запечених баклажанів, перемішаних зі свіжими цибулею, часником, кінзою, волоськими горіхами і спеціями.
Баклажанну ікру по-грузинськи подають на стіл, прикрасивши зернами граната, а гранатовий сік входить до складу ікри.
Інгредієнти
- Баклажан - 1 кг
- Гранатовий сік - 80 мл
- Цибуля червона - 1 шт.
- Часник, зубчики - 3 шт.
- Кінза свіжа - 50 г
- Кріп, гілочка - 5 шт.
- Волоські горіхи - 60 г
- Коріандр мелений - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.
Як готувати ікру з баклажанів по-грузинськи
Баклажани треба помити та обсушити, а потім запекти в духовці при температурі 220°С до м’якості (15-20 хвилин).
Готові баклажани викладаємо на обробну дошку, даємо охолонути, а потім чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
Складаємо шматочки баклажанів в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, а також нарізане листя кінзи і кропу.
Ядра волоських горіхів треба обсмажити на сухій сковороді й грубо нарізати.
Всі підготовлені інгредієнти додаємо до баклажанів, заправляємо сіллю, перцем і сухим коріандром. Останній етап - вливаємо гранатовий сік і добре перемішайте.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту.
Цікаві новини для вас: