Лайм

Баклажанна ікра по-грузинськи - до рецепту входить особливий інгредієнт

В складі ікри є гранатовий сік

Особливістю грузинської кухні є велика кількість овочів і використання волоських горіхів, що дозволяє готувати безліч абсолютно неймовірних страв. Ікра з баклажанів по-грузинськи називається бадриджаніс хізилала й готується з додаванням цибулі, часнику та волоських горіхів.

Рецепт баклажанної ікри по-грузинськи опублікували на сайті Shuba.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Бадриджаніс хізилала — це ароматна пікантна грузинська страва зі шматочків запечених баклажанів, перемішаних зі свіжими цибулею, часником, кінзою, волоськими горіхами і спеціями.

Баклажанну ікру по-грузинськи подають на стіл, прикрасивши зернами граната, а гранатовий сік входить до складу ікри.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 кг
  • Гранатовий сік - 80 мл
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Часник, зубчики - 3 шт.
  • Кінза свіжа - 50 г
  • Кріп, гілочка - 5 шт.
  • Волоські горіхи - 60 г
  • Коріандр мелений - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.

Як готувати ікру з баклажанів по-грузинськи

Баклажани треба помити та обсушити, а потім запекти в духовці при температурі 220°С до м’якості (15-20 хвилин).

Готові баклажани викладаємо на обробну дошку, даємо охолонути, а потім чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.

Складаємо шматочки баклажанів в миску, додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, а також нарізане листя кінзи і кропу.

Ядра волоських горіхів треба обсмажити на сухій сковороді й грубо нарізати.

Всі підготовлені інгредієнти додаємо до баклажанів, заправляємо сіллю, перцем і сухим коріандром. Останній етап - вливаємо гранатовий сік і добре перемішайте.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Новини партнерів

Читайте також

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Сира аджика з аспірином без варіння - варіант улюбленого соусу, який зберігає колір і користь продуктів

Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак

Експерти розповіли, як відбілити шви на плитці у ванній і кухні - є простий лайфхак, який допоможе без фарбування

Мусака з баклажанів - рецепт традиційної грецької запіканки

Грецька мусака - страва, яка дійсно варта, щоб над нею потрудитися. Пропонуємо приготувати мусаку з картоплею