Аджика за цим рецептом зберігає вітаміни та свіжий смак овочів, хоча не містить оцту, що важливо для людей, яким не можна його вживати. Ця закуска чудово смакуватиме і з м’ясом, і з рибою, і з макаронами.
Рецептом смачної закуски поділилися автори Youtube-каналу "Смачно Проста та Доступно".
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.
Для приготування аджики знадобляться томати, морква, болгарський перець і яблука. Закуска матиме натуральний, насичений смак та незрівнянний аромат.
Інгредієнти:
- помідори - 3 кг,
- морква - 1 кг,
- яблука - 1 кг,
- болгарський перець - 1 кг,
- перець червоний гострий - 300 г,
- сіль - 2 ст. л.,
- цукор - 3 ст. л.
Для стерилізації банок:
- оцет 9% - 180 мл
Щодо яблук, то немає значення, якого сорту вони будуть. Фрукти подарують аджиці без оцту ніжну текстуру і злегка помітну кислинку. Ще однією зручністю рецепта є холодна стерилізація банок.
Читайте також: Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності.
Приготування
Усі нарізані інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, за бажання можна залишити трохи насіння гострого перцю.
Готову масу переливаємо у велику каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи. Після закипання аджику ще слід варити 25 хвилин - вона має загуснути.
Додаємо цукор і сіль - ви зможете регулювати рівень гостроти аджики, додаючи цукор та сіль до свого смаку. Залишаємо покипіти ще 5-7 хвилин.
Стерилізуємо банки холодним методом: у кожну банку слід додати 1 ст. л. оцту 9%, закрити кришкою та струснути банку. Розкладаємо аджику по банках та закручуємо.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.
Цікаві новини для вас:
- Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.