Аджика за цим рецептом зберігає вітаміни та свіжий смак овочів, хоча не містить оцту, що важливо для людей, яким не можна його вживати. Ця закуска чудово смакуватиме і з м’ясом, і з рибою, і з макаронами.

Рецептом смачної закуски поділилися автори Youtube-каналу "Смачно Проста та Доступно".

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Для приготування аджики знадобляться томати, морква, болгарський перець і яблука. Закуска матиме натуральний, насичений смак та незрівнянний аромат.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • помідори - 3 кг,
  • морква - 1 кг,
  • яблука - 1 кг,
  • болгарський перець - 1 кг,
  • перець червоний гострий - 300 г,
  • сіль - 2 ст. л.,
  • цукор - 3 ст. л.

Для стерилізації банок:

  • оцет 9% - 180 мл

Щодо яблук, то немає значення, якого сорту вони будуть. Фрукти подарують аджиці без оцту ніжну текстуру і злегка помітну кислинку. Ще однією зручністю рецепта є холодна стерилізація банок.

Читайте також: Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності.

Приготування

Усі нарізані інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, за бажання можна залишити трохи насіння гострого перцю.

Готову масу переливаємо у велику каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи. Після закипання аджику ще слід варити 25 хвилин - вона має загуснути.

Додаємо цукор і сіль - ви зможете регулювати рівень гостроти аджики, додаючи цукор та сіль до свого смаку. Залишаємо покипіти ще 5-7 хвилин.

Стерилізуємо банки холодним методом: у кожну банку слід додати 1 ст. л. оцту 9%, закрити кришкою та струснути банку. Розкладаємо аджику по банках та закручуємо.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.