Лайм

Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого

Додайте до своєї колекції заготовок ще одну "родзинку"

Аджика за цим рецептом зберігає вітаміни та свіжий смак овочів, хоча не містить оцту, що важливо для людей, яким не можна його вживати. Ця закуска чудово смакуватиме і з м’ясом, і з рибою, і з макаронами.

Рецептом смачної закуски поділилися автори Youtube-каналу "Смачно Проста та Доступно".

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Для приготування аджики знадобляться томати, морква, болгарський перець і яблука. Закуска матиме натуральний, насичений смак та незрівнянний аромат.

Інгредієнти:

  • помідори - 3 кг,
  • морква - 1 кг,
  • яблука - 1 кг,
  • болгарський перець - 1 кг,
  • перець червоний гострий - 300 г,
  • сіль - 2 ст. л.,
  • цукор - 3 ст. л.

Для стерилізації банок:

  • оцет 9% - 180 мл

Щодо яблук, то немає значення, якого сорту вони будуть. Фрукти подарують аджиці без оцту ніжну текстуру і злегка помітну кислинку. Ще однією зручністю рецепта є холодна стерилізація банок.

Читайте також: Солодкі мариновані сливи за декілька годин - секретний інгредієнт додасть їм пікантності.

Приготування

Усі нарізані інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, за бажання можна залишити трохи насіння гострого перцю.

Готову масу переливаємо у велику каструлю, доводимо до кипіння, помішуючи. Після закипання аджику ще слід варити 25 хвилин - вона має загуснути.

Додаємо цукор і сіль - ви зможете регулювати рівень гостроти аджики, додаючи цукор та сіль до свого смаку. Залишаємо покипіти ще 5-7 хвилин.

Стерилізуємо банки холодним методом: у кожну банку слід додати 1 ст. л. оцту 9%, закрити кришкою та струснути банку. Розкладаємо аджику по банках та закручуємо.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні