Гарбуз, запечений начинкою з м'яса та овочів, це справжня королівська страва, яка просто неймовірна на вигляд і має приголомшливий смак. Її можна подавати до святкового столу як гарнір або як основну страву, а можна просто влаштувати собі свято осені і побалувати родину неймовірно колоритним і смачним обідом.
Про те, як приготувати запечений гарбуз з солоною начинкою - з мʼясом та овочами, розповіла фудблогерка Юлія Сенич.
Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.
Гарбуз – дуже цінний і корисний продукт, джерело корисних речовин, необхідних людському організму. Тим, хто піклується про своє здоров’я, потрібно обов’язково звернути увагу на цей овоч.
Інгредієнти:
- гарбуз середнього розміру - 1 шт (найкраще підійде сорт хокайдо)
- картопля - 2 шт
- мʼясо (свинина, курка або телятина) - 200г
- перець -1 шт
- морква - 2 шт
- цибуля - 1 шт
- вершкове масло або олія для засмажки і змащування гарбуза
- гриби - 100г
- улюблені спеції
Читайте також: Плачинда - простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом.
Приготування
1. Гарбуз промиваємо, відрізаємо шапочку і очищуємо від кісточок. Шапочку залишаємо, вона нам знадобиться пізніше.
2. Для засмажки смажимо цибулю з морквою до золотистого кольору. Туди ж додаємо подрібнене мʼясо, картоплю і перець. Приправляємо і солимо за смаком.
3. В кінці приготування всипаємо гриби і готуємо майже до готовності.
4. Гарбуз зсередини змащуємо вершковим маслом або олією.
5. Викладаємо начинку, накриваємо кришкою і відправляємо випікатись в розігріту до 200 градусів духовку на годину. В кінці приготування посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку ще на 10 хв.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати киш – популярний французький пиріг із куркою, грибами та сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.