Лайм

Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків

Це дуже красиво і смачно!

Гарбуз, запечений начинкою з м'яса та овочів, це справжня королівська страва, яка просто неймовірна на вигляд і має приголомшливий смак. Її можна подавати до святкового столу як гарнір або як основну страву, а можна просто влаштувати собі свято осені і побалувати родину неймовірно колоритним і смачним обідом.

Про те, як приготувати запечений гарбуз з солоною начинкою - з мʼясом та овочами, розповіла фудблогерка Юлія Сенич.

Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.

Гарбуз – дуже цінний і корисний продукт, джерело корисних речовин, необхідних людському організму. Тим, хто піклується про своє здоров’я, потрібно обов’язково звернути увагу на цей овоч.

Інгредієнти:

  • гарбуз середнього розміру - 1 шт (найкраще підійде сорт хокайдо)
  • картопля - 2 шт
  • мʼясо (свинина, курка або телятина) - 200г
  • перець -1 шт
  • морква - 2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • вершкове масло або олія для засмажки і змащування гарбуза
  • гриби - 100г
  • улюблені спеції

Читайте також: Плачинда - простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом.

Приготування

1. Гарбуз промиваємо, відрізаємо шапочку і очищуємо від кісточок. Шапочку залишаємо, вона нам знадобиться пізніше.

2. Для засмажки смажимо цибулю з морквою до золотистого кольору. Туди ж додаємо подрібнене мʼясо, картоплю і перець. Приправляємо і солимо за смаком.

3. В кінці приготування всипаємо гриби і готуємо майже до готовності.

4. Гарбуз зсередини змащуємо вершковим маслом або олією.

5. Викладаємо начинку, накриваємо кришкою і відправляємо випікатись в розігріту до 200 градусів духовку на годину. В кінці приготування посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку ще на 10 хв.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.
  2. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  3. Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні