Заморожування яблук – зручний спосіб зберегти їх надовше. У морозильній камері вони зберігаються до дев’яти місяців і відразу готові для ваших пирогів, компотів та інших солодощів. Та все ж заморожувати яблука – гарна ідея, якщо ви опануєте тонкощі правильного заморожування.
Про те, як правильно заморожувати яблука на зиму і які хитрі трюки допоможуть при цьому, розповіли експерти порталу Sante+.
Читайте також: Як зберегти хліб свіжим надовго: корисні лайфхаки.
Для заморожування обирайте здорові фрукти без пошкоджень сортів Голден, Стейман, Джонатан і Гренні Сміт.
Як заморозити яблука четвертинками
Якщо ваш сад завалений яблуками, і ви не знаєте, що з ними робити, чому б не заморозити їх четвертинками на зиму.
Помийте яблука та видаліть серцевину (очищувати від шкірки не обов’язково), а потім наріжте їх на четвертинки.
Окремо розкладіть шматочки яблук на деку, застеленому пергаментним папером, і відправте в морозилку на дві години.
Коли вони затвердіють, обережно перекладіть їх у пакети для заморозки і відправте в морозилку на тривале зберігання.
Заморожування варених яблук
Хочете, щоб варені яблука були готові до вживання, щоб не ускладнювати собі життя під час приготування кожного десерту?
Коли яблука зваряться, дайте їм повністю охолонути, а потім розкладіть у невеликі герметичні контейнери або пакети для заморожування на окремі порції.
Помістіть їх у морозилку на термін до 6 місяців зберігання. Ви можете використовувати їх для будь-якого свого рецепту чи десерту.
Читайте також: Як розморозити м'ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.
Заморожування яблучного пюре
Це швидкий і простий спосіб, в результаті якого ви отримаєте ідеально збережене пюре і використаєте його як начинку до вашої випічки і десертів.
Вимиті і очищені яблука наріжте невеликими шматочками.
Злегка протушкуйте їх з невеликою кількістю цукру та спеціями на ваш вибір (кориця, мадагаскарська ваніль або навіть трохи імбиру).
Дайте їм трохи поваритися, поки вони не стануть дуже м’якими.
Перед заморожуванням пюре переконайтеся, що воно повністю охололо, так ви уникнете утворення кристалів льоду.
Скільки зберігаються заморожені яблука
Яблука добре замерзають, але вони не повинні залишатися там вічно. Як і всі хрусткі фрукти, з часом вони втрачають свою текстуру. Щоб повністю використати їх у своїх рецептах, найкраще споживати їх протягом 3–6 місяців, коли вони ще мають насичений смак.