Лайм

Як правильно заморожувати перець на зиму - перевірені способи

Є безліч рецептів, в які ви будете додавати заморожений перець взимку

Найбільш поширений спосіб заморожування болгарського перцю — нарізати його, розкласти в один шар і залишити в морозильній камері на 10-12 годин. Однак є й інші способи, які зможуть зекономити ваш час і розширити перелік страв, які ви будете готувати взимку із цієї заготівлі.

theLime розповідає про способи заморожування перцю.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Як вибрати спосіб для заморожування перцю

Крупний болгарський перець найкраще нарізати рівними шматочками перед заморожуванням і вже замороженим скласти в Zip-пакет. Так вам знадобиться менше місця в морозильній камері й він буде готовим до використання прямо з морозилки. Перець чилі меншого розміру можна заморозити цілим. Болгарський перець невеликого розміру можна заморозити цілим - так він буде відразу готовий для фарширування. Він займе менше місця в морозилці, якщо ви складете перчинки одна в одну.

Загорніть кожен перець окремо в поліетиленову плівку та заморозьте в пакетах для заморожування. Напишіть на стикері чи наліпці дату заморожування. Такий перець можна зберігати 6 місяців.

Читайте також: 5 продуктів, які не варто морозити на зиму - ні смаку, ні вітамінів.

Чи варто бланшувати перець перед заморожуванням

Деякі експерти радять бланшувати деякі овочі для збереження кольору, це стосується гороху чи шпинату. Однак для

болгарського перцю це не обов’язково - він і так зберігає свою яскравість.

Як правильно заморожувати перець

Спочатку перець потрібно добре промити та обсушити паперовими рушниками. Далі можете нарізати перець, як вам подобається: кубиками, брусочками, соломкою тощо. Залиште нарізаний перець на кілька хвилин, щоб він трохи підсохнув.

Розкладіть шматочки перцю на дощечці в один шар і заморозьте їх щонайменше на 12 годин. Це збереже перець хрумким, він не заморозиться грудками. Після заморожування перемістіть перець у пакети.

В які страви можна використовувати заморожений перець

Хоча заморожені перці не втрачають смаку, але вони можуть бути м’якими після розморожування, тому найкраще підходять для таких рецептів, як-от овочеве соте, запіканки, борщі і супи.

Интересные новости для вас:

  1. Аджика со свеклой на зиму: попробуйте – и будете готовить только ее.
  2. Соус сацебели на зиму: как приготовить "изюминку" грузинской кухни.
  3. Икра из синеньких по-одесски – рецепт бабушки Саввы Либкина.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть злодія на картинці: нова головоломка ламає мозок

Розгадайте нову головоломку - треба знайти на зображенні злодія за 11 секунд

Конкурент аджики та ткемалі: як приготувати кизиловий соус на зиму

Шеф-кухар Сергій Джуренко розповів, як готує кизиловий соус на зиму