Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних шарлоткою з яблуками, цього разу приготуйте інший варіант яблучного пирога. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Швидкий пиріг вихідного дня: як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді.
Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), вершкове масло (250 г), цукор (200 г), яєчні жовтки (6 шт.), сметана (1 ст. л.), розпушувач (12 г), манка для посипання нижнього шару (4 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: яблука (4 кг), цукор (100 г), кориця (1 ст. л.), манка (3 ст. л.).
Інгредієнти для білкової маси: яєчні білки (6 шт.), цукор (120 г), крохмаль (60 г).
Розмір форми – 35*35 см.
Приготування:
Яйця акуратно розбиваємо та відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки трохи збиваємо виделкою.
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо і робимо невелике заглиблення – у нього викладаємо розм'якшене вершкове масло та виливаємо збиті жовтки. Висипаємо цукор та руками починаємо замішувати тісто. Наприкінці додаємо сметану.
Отримане тісто розділяємо на дві частини: одна має бути трохи більшою. Кожну частину загортаємо у харчову плівку чи поліетиленовий пакет. Велику відправляємо до холодильника, а меншу – до морозильної камери.
Читайте також: Багато яблук та ніжне тісто: простий рецепт пирога, який слід приготувати замість шарлотки.
Тепер підготуємо яблука для начинки. Очищаємо їх і тремо на терці в глибокий посуд, потім віджимаємо сік. Додаємо в яблука цукор, манку та корицю, все ретельно перемішуємо.
Робочу поверхню застеляємо пергаментним папером і розкочуємо той шматочок тіста, що був у холодильнику. Перекладаємо його на деко разом із папером і посипаємо всю поверхню манною крупою.
Для приготування білкової маси беремо яєчні білки і збиваємо до отримання пишної білої маси, поступово додаємо цукор. Потім додаємо сюди крохмаль і акуратно розмішуємо.
Читайте також: Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.
На корж, присипаний манкою, викладаємо яблучну начинку, розрівнюємо по всій поверхні, а зверху - білкову масу.
Потім дістаємо тісто, яке було в морозильній камері, і тремо на терці поверх білкової маси.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С і ставимо в неї деко з пирогом. Випікаємо приблизно 50 хвилин, потім дістаємо і чекаємо, поки він охолоне.
Нарізаємо апетитний пиріг з яблучною начинкою на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли рецепт гарбузового пирога, який замінить шарлотку в осінній сезон.
- Читайте також на theLime, як зробити з готового листкового тіста сливовий штрудель.
Цікаві новини для вас:
- Тонке тісто і багато начинки: як приготувати домашні мініпіци в духовці.
- Топ-3 рецепти з гарбуза, які можна готувати на сніданок, обід і вечерю.
- Ароматне і просте у приготуванні: рецепт густого варення з винограду на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.