Квашена капуста є справжнім суперфудом, адже цей продукт доступний всім і має багато корисних властивостей. У ній містить лише 23 ккал на 100 грамів, тож її можна їсти без жодних обмежень для фігури. Квашена капуста багата на різні мінеральні речовини, у тому числі на калій, кальцій, залізо, марганець, вітаміни групи В, вітаміни А та К і містить дуже багато вітаміну С. Також у капусті є багато пребіотиків - це речовини для розвитку корисної мікрофлори, "їжа" для корисних бактерій, пробіотиків - лакто- і біфідобактерій.
Тож якщо ви вирішити приготувати квашену капусту вдома, скористайтеся простим рецептом, який опублікували його на YouTube-каналі "Alina FooDee".
Читайте також: Без оцту і аспірину: як зробити найпростіші квашені помідори.
Для приготування квашеної капусти за цим рецептом знадобиться лише три інгредієнти.
Інгредієнти:
- капуста – 2,5-3 кг;
- сіль – 3 ч. л.;
- морква – 1 шт.
Як заквасити капусту вдома
1. Капусту нашаткуйте на спеціальній шатківниці або дрібно наріжте ножем.
2. Моркву натріть на крупній тертці.
3. Складіть капусту та моркву у миску, додайте сіль і перемішайте. Залиште на деякий час, щоб овочі почали пускати сік.
5. Складіть готову капусту в банку, щільно утрамбовуючи.
Читайте також: Зелені помідори по-корейськи - рецепт оригінальної закуски на зиму.
6.Накрийте банку з капустою марлею.
7.Залишіть капусту при кімнатній температурі на 2-3 дні для сквашування.
8. Після того, як капуста набуде свого смаку, накрийте банку капроновою кришкою та поставте у холодильник або винесіть у погріб.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту.