Лайм

Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту

Користь квашеної капусти важко переоцінити

Квашена капуста є справжнім суперфудом, адже цей продукт доступний всім і має багато корисних властивостей. У ній містить лише 23 ккал на 100 грамів, тож її можна їсти без жодних обмежень для фігури. Квашена капуста багата на різні мінеральні речовини, у тому числі на калій, кальцій, залізо, марганець, вітаміни групи В, вітаміни А та К і містить дуже багато вітаміну С. Також у капусті є багато пребіотиків - це речовини для розвитку корисної мікрофлори, "їжа" для корисних бактерій, пробіотиків - лакто- і біфідобактерій.

Тож якщо ви вирішити приготувати квашену капусту вдома, скористайтеся простим рецептом, який опублікували його на YouTube-каналі "Alina FooDee".

Читайте також: Без оцту і аспірину: як зробити найпростіші квашені помідори.

Для приготування квашеної капусти за цим рецептом знадобиться лише три інгредієнти.

Інгредієнти:

  • капуста – 2,5-3 кг;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • морква – 1 шт.

Як заквасити капусту вдома

1. Капусту нашаткуйте на спеціальній шатківниці або дрібно наріжте ножем.

2. Моркву натріть на крупній тертці.

3. Складіть капусту та моркву у миску, додайте сіль і перемішайте. Залиште на деякий час, щоб овочі почали пускати сік.

5. Складіть готову капусту в банку, щільно утрамбовуючи.

Читайте також: Зелені помідори по-корейськи - рецепт оригінальної закуски на зиму.

6.Накрийте банку з капустою марлею.

7.Залишіть капусту при кімнатній температурі на 2-3 дні для сквашування.

8. Після того, як капуста набуде свого смаку, накрийте банку капроновою кришкою та поставте у холодильник або винесіть у погріб.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.
  2. "П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті.
  3. Мариновані помідори з цибулею - класичний рецепт, який люблять всі.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні