Лайм

Без оцту і аспірину: як зробити найпростіші квашені помідори

Мінімум часу і витрат!

Квашені за цим рецептом помідори зберігаються до самої весни і не перекисають, зберігаючи свій пікантний і гострий смак. Тож якщо вам до вподоби помідори, щоб відкусити — і побачити зірки, то це саме для вас.

Рецептом поділилася авторка каналу "Куховаримо разом".

Читайте також: Зелені помідори по-корейськи - рецепт оригінальної закуски на зиму.

Ці помідори закривають в банки під капронові кришки і їх просто потрібно залити холодним розсолом - нічого варити не потрібно. Розсіл готуємо лише з води, солі і цукру. А смаку їм додадуть ароматні спеції і листя - петрушки, хрону, вишні, смородини та малини.

Листя слід брати максимально зелене і без пошкоджень. Його обов’язково треба промити й обсушити на рушнику.

Ці помідори квасяться три дні, а потім їх треба зберігати у холодильнику або в іншому холодному місці.

Інгредієнти на три 3-літрові банки

  • Томати - 5 кг
  • Часник - 20 г
  • Хрін, листя - 9 шт.
  • Перець червоний гострий - 1 шт.
  • Перець чорний, горошок - 10 г
  • Лавровий лист - 5 г
  • Петрушка, пучок - 1 шт.
  • Кріп, парасольки - 12 шт.
  • Смородина, листя - 9 шт.
  • Малина, листя - 3 шт.
  • Вишня, листя - 9 шт.
  • Гірчичний порошок - 15 г

Для розсолу

  • Холодна вода - 5 л
  • Цукор - 100 г
  • Сіль кам'яна - 350 г

Читайте також: "П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті.

Як заквасити помідори

Помідори середнього розміру і всю зелень треба ретельно помити. Часник почистити й розрізати навпіл.

Усе листя добре промийте і викладіть на рушник, щоб обсохло.

На дно кожної банки кладемо по 3 лаврових листки, 5 горошин перцю, 4 зубчики часнику, по шматочку гострого перцю, 2 парасольки кропу, 2 листки хрону, 2 гілочки петрушки, 2 листки смородини й 1 листок малини.

Зверху на зелень щільно викладаємо помідори. Зверху в банку кладемо по листочку смородини, хрону, вишні і по 2 гілочки петрушки й кропу.

Читайте також: Мариновані помідори з цибулею - класичний рецепт, який люблять всі.

Розсіл готуємо з холодної відфільтрованої або кип’яченої води, в яку додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів.

Готовим розсолом заливаємо помідори в банках і закриваємо їх капроновими кришками.

Щоб запобігти витіканню розсолу, банки треба поставити в глибокі тарілки і залишити при кімнатній температурі на 3 дні.

Через три дні додаємо в банки по 1 ч. л. гірчиці та переносимо помідори на зберігання у прохолодне місце. Після відкривання банки зберігайте помідори в холодильнику.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити цінне екологічне добриво з опалого листя - поради дачникам

Опале листя можна використовувати з максимальною користю для ділянки - розповідаємо, як зробити цінне органічне добриво

Любите головоломки? Знайдіть гральну карту серед колоди

Головоломки тренують увагу і логіку - пропонуємо знайти на картинці двійку чирви

Як приготувати знамениті булочки "Сінабон" - простий рецепт від Євгена Клопотенка

Приготуйте булочки Синабон з корицею і глазур'ю - це чудова випічка до чаю чи кави