Лайм

"П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті

Обов'язково додайте рецепт в свою колекцію!

Смачні мариновані помідори - що може бути краще до м'яса, шкварок з сала, гарячої картоплі та чарочки горілки? Однак цей рецепт вас точно здивує, бо горілка тут вже відразу... в помідорах.

Цікавим рецептом маринованих помідорів з додаванням горілки поділилася авторка блогу Fialkа.

Читайте також: Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.

За словами Вікторії, помідори у такому маринаді точно сподобаються всім. Її рецепт розрахований на 1 3-літрову банку, то якщо у вас буде більше помідорів, просто збільшуйте пропорцію.

Інгредієнти на 3-літрову банку

  • Помідори - невеликого розміру (скільки поміститься у банку)
  • Вода - 7 склянок (приблизно 1600 мл)
  • Оцет 9% - 1 столова ложка
  • Горілка - 1 столова ложка
  • Цукор - 4 столові ложки
  • Сіль - 2 столові ложки
  • Чорний перець горошок - 10 шт
  • Лавровий лист - 3 шт
  • Гвоздика - 5 шт
  • Перець червоний гострий - дрібка
  • Часник - 2 зубки

Приготування

Вимиті помідори складаємо щільно у банку і додаємо два зубчики часнику.

Готуємо маринад - у воду додаємо всі спеції, цукор, сіль, оцет і горілку і доводимо до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо помідори і ставимо банку в каструлю з водою для стерилізації - достатньо 15-20 хвилин.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Після цього банку закриваємо простерилізованою кришкою і перевертаємо. Укутуємо банку теплою ковдрою і залишаємо до повного остигання.

Зберігати такі помідори слід в холодному приміщенні.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні