Смачні мариновані помідори - що може бути краще до м'яса, шкварок з сала, гарячої картоплі та чарочки горілки? Однак цей рецепт вас точно здивує, бо горілка тут вже відразу... в помідорах.
Цікавим рецептом маринованих помідорів з додаванням горілки поділилася авторка блогу Fialkа.
Читайте також: Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.
За словами Вікторії, помідори у такому маринаді точно сподобаються всім. Її рецепт розрахований на 1 3-літрову банку, то якщо у вас буде більше помідорів, просто збільшуйте пропорцію.
Інгредієнти на 3-літрову банку
- Помідори - невеликого розміру (скільки поміститься у банку)
- Вода - 7 склянок (приблизно 1600 мл)
- Оцет 9% - 1 столова ложка
- Горілка - 1 столова ложка
- Цукор - 4 столові ложки
- Сіль - 2 столові ложки
- Чорний перець горошок - 10 шт
- Лавровий лист - 3 шт
- Гвоздика - 5 шт
- Перець червоний гострий - дрібка
- Часник - 2 зубки
Приготування
Вимиті помідори складаємо щільно у банку і додаємо два зубчики часнику.
Готуємо маринад - у воду додаємо всі спеції, цукор, сіль, оцет і горілку і доводимо до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо помідори і ставимо банку в каструлю з водою для стерилізації - достатньо 15-20 хвилин.
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
Після цього банку закриваємо простерилізованою кришкою і перевертаємо. Укутуємо банку теплою ковдрою і залишаємо до повного остигання.
Зберігати такі помідори слід в холодному приміщенні.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.