Лайм

Справжня вітамінна бомба: як приготувати буряк по-корейськи

Це в міру гострий ароматний салат, який чудово зберігається в прохолодному місці

Буряк по-корейськи - це смачний і простий салат із сирого буряка, його можна подавати як закуску, гарнір до м'яса чи риби або навіть просто перекусити. Буряк багатий мінеральними солями, органічними кислотами і фолієвою кислотою. Він – рекордсмен по концентрації бору і марганцю, а також один з лідерів за вмістом заліза. Речовини в складі буряка покращують обмін речовин, активізують роботу кровотворення, зміцнюють імунітет.

Як приготувати смачний салат з сирого буряка, розповіла авторка Youtube-каналу "Українська Кухня Кращі Традиції".

Читайте також: Як приготувати соковиту і пікантну моркву по-корейськи в домашніх умовах: простий рецепт.

Буряк по-корейськи за цим рецептом виходить дуже смачний і готувати його дуже просто. Буряк краще натирати на спеціальну тертку, на яку труть улюблену всіма моркву по-корейськи. Окрім буряка, нам потрібно трохи часнику, цукру, солі, оцту і соняшникова. Решта спецій точно знайдеться на поличках вашої кухні.

Інгредієнти:

  • 1 кг очищеного буряку
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 50 мл олії
  • 2 ст. л. оцту
  • 1,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 0,5 ч. л. червоного перцю
  • 1/4 мускатного горіху
  • 1/4 коріандру
  • 1/4 паприки
  • насіння кунжуту для присипки

Читайте також: Прості рецепти з пекінською капустою: які салати можна приготувати на кожен день і до свята.

Чистимо сирий буряк і натираємо його на тертці для корейської моркви, складаємо у глибоку і широку миску.

Олію розігріваємо на сковорідці.

До натертого буряка додаємо сіль, цукор, оцет і спеції: мелені чорний та червоний перці, коріандр, мускатний горіх і паприку.

Зверху на спеції викладаємо видалений через прес часник.

Розігріту на сковороді олію виливаємо зверху на часник і ретельно все перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по всьому буряку.

Залишаємо буряк по-корейськи настоюватися - краще це зробити у холодильнику, накривши харчовою плівкою.

Через 6 годин смачний салат вже можна подавати до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з буряків: рецепти смачних закусок для повсякденного і святкового меню
  2. Як урізноманітнити грецький салат і зробити його оригінальнішим - простий рецепт на кожен день.
  3. Швидкий рецепт кабачків по-корейськи став хітом: як їх приготувати

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні