Лайм

Прості рецепти з пекінською капустою: які салати можна приготувати на кожен день і до свята

Спробуйте ці страви

Порівняно зі звичайною білокачанною капустою, пекінська має більш ніжний і солодкуватий смак, а також менш волокнисту та жорстку текстуру. Саме тому пекінська капуста ідеально підходить для приготування салатів. Ділимося рецептами, до яких входить цей популярний інгредієнт.

Читайте також: Топ-3 салати з крабовими паличками, які варто приготувати на святковий стіл.

Фото: Getty Images

Салат із пекінською капустою та рибною консервою

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 1 помідор, 1 огірок, половина цибулини, 80 г твердого сиру, рибна консерва (тунець або сардина), майонез, сіль та чорний мелений перець.

Приготування: Пекінську капусту дрібно шаткуємо і перекладаємо в миску. Помідор і огірок нарізаємо середніми скибочками, цибулю - півкільцями. Твердий сир натираємо на великій тертці. З улюбленої рибної консерви зливаємо рідину, додаємо до овочів, заправляємо майонезом, солимо та перчимо за смаком. Потім ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.

Салат із пекінською капустою та сиром фета

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 100 г фіолетової капусти, чверть цибулини, 100 г сиру фета, 4 шт. чорносливу, 1 ківі, оливкова олія, насіння гарбуза або соняшника.

Приготування: Шинкуємо фіолетову та пекінську капусту, перекладаємо у миску. Чистимо ківі і нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, дрібно кришимо чорнослив. Сир фета подрібнюємо руками, додаємо підсушене на сухій сковороді насіння. Заправляємо салат оливковою олією та добре перемішуємо.

Читайте також: Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів із кетчупом на зиму.

Салат із пекінською капустою та шинкою

Інгредієнти: 250 г пекінської капусти, 250 г шинки, 2 яйця, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г консервованої кукурудзи, 2-3 ст. ложки майонезу, сіль за смаком.

Приготування: Капусту шаткуємо і перекладаємо в миску. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і ріжемо кубиками. Шинку нарізаємо невеликими брусочками (можна замінити будь-якою ковбасою за смаком). Цибулю подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти разом із кукурудзою, солимо та заправляємо майонезом.

Читайте також: Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.

Салат із пекінською капустою та крабовими паличками

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 200 г крабових паличок, 1 невелика морква, 200 г консервованої кукурудзи, 2 ст. ложки соєвого соусу, 2 ст. ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику.

Приготування: Пекінську капусту шаткуємо. Крабові палички ріжемо великими шматочками (напівкільцями). Моркву чистимо і натираємо на великій тертці. З кукурудзи зливаємо воду. Поєднуємо інгредієнти салату в мисці. Часник пропускаємо через прес, змішуємо з соєвим соусом та оливковою олією і заправляємо салат.

Фото: unsplash.com

Дізнайтесь, яку салатну зелень можна посадити у серпні на грядках, щоб отримати другий урожай до холодів.

Цікаві новини:

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець