Порівняно зі звичайною білокачанною капустою, пекінська має більш ніжний і солодкуватий смак, а також менш волокнисту та жорстку текстуру. Саме тому пекінська капуста ідеально підходить для приготування салатів. Ділимося рецептами, до яких входить цей популярний інгредієнт.
Читайте також: Топ-3 салати з крабовими паличками, які варто приготувати на святковий стіл.
Салат із пекінською капустою та рибною консервою
Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 1 помідор, 1 огірок, половина цибулини, 80 г твердого сиру, рибна консерва (тунець або сардина), майонез, сіль та чорний мелений перець.
Приготування: Пекінську капусту дрібно шаткуємо і перекладаємо в миску. Помідор і огірок нарізаємо середніми скибочками, цибулю - півкільцями. Твердий сир натираємо на великій тертці. З улюбленої рибної консерви зливаємо рідину, додаємо до овочів, заправляємо майонезом, солимо та перчимо за смаком. Потім ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.
Салат із пекінською капустою та сиром фета
Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 100 г фіолетової капусти, чверть цибулини, 100 г сиру фета, 4 шт. чорносливу, 1 ківі, оливкова олія, насіння гарбуза або соняшника.
Приготування: Шинкуємо фіолетову та пекінську капусту, перекладаємо у миску. Чистимо ківі і нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, дрібно кришимо чорнослив. Сир фета подрібнюємо руками, додаємо підсушене на сухій сковороді насіння. Заправляємо салат оливковою олією та добре перемішуємо.
Читайте також: Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів із кетчупом на зиму.
Салат із пекінською капустою та шинкою
Інгредієнти: 250 г пекінської капусти, 250 г шинки, 2 яйця, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г консервованої кукурудзи, 2-3 ст. ложки майонезу, сіль за смаком.
Приготування: Капусту шаткуємо і перекладаємо в миску. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і ріжемо кубиками. Шинку нарізаємо невеликими брусочками (можна замінити будь-якою ковбасою за смаком). Цибулю подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти разом із кукурудзою, солимо та заправляємо майонезом.
Читайте також: Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.
Салат із пекінською капустою та крабовими паличками
Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 200 г крабових паличок, 1 невелика морква, 200 г консервованої кукурудзи, 2 ст. ложки соєвого соусу, 2 ст. ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику.
Приготування: Пекінську капусту шаткуємо. Крабові палички ріжемо великими шматочками (напівкільцями). Моркву чистимо і натираємо на великій тертці. З кукурудзи зливаємо воду. Поєднуємо інгредієнти салату в мисці. Часник пропускаємо через прес, змішуємо з соєвим соусом та оливковою олією і заправляємо салат.
Дізнайтесь, яку салатну зелень можна посадити у серпні на грядках, щоб отримати другий урожай до холодів.