Порівняно зі звичайною білокачанною капустою, пекінська має більш ніжний і солодкуватий смак, а також менш волокнисту та жорстку текстуру. Саме тому пекінська капуста ідеально підходить для приготування салатів. Ділимося рецептами, до яких входить цей популярний інгредієнт.

Читайте також: Топ-3 салати з крабовими паличками, які варто приготувати на святковий стіл.

Фото: Getty Images

Салат із пекінською капустою та рибною консервою

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 1 помідор, 1 огірок, половина цибулини, 80 г твердого сиру, рибна консерва (тунець або сардина), майонез, сіль та чорний мелений перець.

Приготування: Пекінську капусту дрібно шаткуємо і перекладаємо в миску. Помідор і огірок нарізаємо середніми скибочками, цибулю - півкільцями. Твердий сир натираємо на великій тертці. З улюбленої рибної консерви зливаємо рідину, додаємо до овочів, заправляємо майонезом, солимо та перчимо за смаком. Потім ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Салат із пекінською капустою та сиром фета

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 100 г фіолетової капусти, чверть цибулини, 100 г сиру фета, 4 шт. чорносливу, 1 ківі, оливкова олія, насіння гарбуза або соняшника.

Приготування: Шинкуємо фіолетову та пекінську капусту, перекладаємо у миску. Чистимо ківі і нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, дрібно кришимо чорнослив. Сир фета подрібнюємо руками, додаємо підсушене на сухій сковороді насіння. Заправляємо салат оливковою олією та добре перемішуємо.

Читайте також: Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів із кетчупом на зиму.

Салат із пекінською капустою та шинкою

Інгредієнти: 250 г пекінської капусти, 250 г шинки, 2 яйця, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г консервованої кукурудзи, 2-3 ст. ложки майонезу, сіль за смаком.

Приготування: Капусту шаткуємо і перекладаємо в миску. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і ріжемо кубиками. Шинку нарізаємо невеликими брусочками (можна замінити будь-якою ковбасою за смаком). Цибулю подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти разом із кукурудзою, солимо та заправляємо майонезом.

Читайте також: Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.

Салат із пекінською капустою та крабовими паличками

Інгредієнти: 200 г пекінської капусти, 200 г крабових паличок, 1 невелика морква, 200 г консервованої кукурудзи, 2 ст. ложки соєвого соусу, 2 ст. ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику.

Приготування: Пекінську капусту шаткуємо. Крабові палички ріжемо великими шматочками (напівкільцями). Моркву чистимо і натираємо на великій тертці. З кукурудзи зливаємо воду. Поєднуємо інгредієнти салату в мисці. Часник пропускаємо через прес, змішуємо з соєвим соусом та оливковою олією і заправляємо салат.

Фото: unsplash.com

Дізнайтесь, яку салатну зелень можна посадити у серпні на грядках, щоб отримати другий урожай до холодів.

Цікаві новини: