У холодну пору року немає такого розмаїття овочів за доступними цінами, щоб балувати себе та свою сім'ю салатами. Однак із сезонних продуктів також можна приготувати смачні та корисні закуски, наприклад, моркву по-корейськи або варіанти салатів з пекінською капустою. theLime підібрав також декілька простих рецептів з буряком.
Читайте також: Як смачно приготувати салат з тунцем: рецепт з авокадо та оливками.
Салат з буряком, яйцем та солоними огірками
Інгредієнти: буряк (3-4 шт.), цибуля (1 шт.), бочкові огірки (3 шт.), яйця (3 шт.), зелень кропу, сухарі, йогурт або сметана (1 ст. л.).
Приготування:
Буряк заздалегідь відварюємо або запікаємо у духовці. Очищаємо та тремо на великій терці.
Яйця відварюємо в окремому посуді вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім очищаємо від шкаралупи та нарізаємо середнім кубиком.
Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору.
У велику миску викладаємо натертий буряк, зверху – обсмажену цибулю.
Огірки нарізаємо кубиком. Додаємо в салатник огірки та нарізані яйця.
Можна заправити йогуртом чи сметаною. Перемішуємо, перед подачею посипаємо нарізаною зеленню та сухариками.
Читайте також: Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.
Салат з буряком та квашеною капустою
Інгредієнти: буряк (1 шт.), цибуля (1 шт.), квашена капуста (300 г), оливкова олія (4 ст. л.), кунжут (1 ст. л.), родзинки (2 ст. л.), сіль, чорний перець, італійські трави, сушений часник.
Приготування:
Буряк промиваємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо досить крупно.
Беремо форму для випічки, вистилаємо її фольгою та викладаємо шматочки буряка. Зверху накриваємо ще одним шаром фольги. Запікаємо в духовці за температури 200°С приблизно 30 хвилин.
Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо цибулю кілька хвилин. Потім додаємо квашену капусту. Обсмажуємо все разом 5-7 хвилин.
Готові буряки нарізаємо або тремо на терці.
У салатник висипаємо буряки, капусту з цибулею, родзинки, сіль, чорний перець, італійські трави, сушений часник, кунжут. Заправляємо оливковою олією та ретельно перемішуємо.
Читайте також: Буде готова за 5 годин: рецепт швидкої маринованої капусти з буряком.
Салат з моркви, капусти та сирого буряка
Інгредієнти: морква (2 шт.), капуста (300 г), буряк (1 шт.), зелена цибуля, лимон (0,5 шт.), рідкий мед (2 ч. л.), сіль (за смаком).
Приготування:
Капусту промиваємо, нарізаємо досить дрібно, додаємо сіль, розминаємо її руками.
Моркву та буряк очищаємо і тремо на тері. Якщо ви не вживаєте сирий буряк, його необхідно заздалегідь відварити або запекти.
Зелену цибулю подрібнюємо ножем.
Для заправки змішуємо рідкий мед, сік лимона та чорний мелений перець. Виливаємо їх у буряк.
Змішуємо всі інгредієнти у салатнику.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрумку квашену капусту на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Млинці на окропі виходять особливо тонкими та еластичними: популярний рецепт.
- Як приготувати ніжний яблучний пляцок замість шарлотки: рецепт з Галичини.
- Ніжні курячі котлети з грибами – дієтична страва на вечерю: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.