Лайм

Класичний рецепт ніколи не підведе: як приготувати хрумку квашену капусту на зиму

Простий спосіб запастися вітамінною стравою

Квашена капуста - одна з найкорисніших сезонних страв, яка містить велику кількість вітаміну С. Її готують з буряком, додають перець чилі, але найпопулярнішим залишається класичний рецепт. Розповідаємо, як приготувати квашену капусту в банках, щоби була хрусткою і довго зберігалася.

Інгредієнти на банку 3 л: капуста (3-3,5 кг), холодна вода (750 мл), цукор (1 ст.л.), кам'яна сіль (2 ст.л.), морква (1-2 шт.).

Читайте також: Скільки квашеної капусти можна їсти в день: корисні поради.

Фото: pexels.com

Приготування:

Капусту наріжте, моркву натріть на великій тертці. У прохолодній воді розчиніть цукор та сіль. Сіль беріть кам'яну, морська або йодована не підійде. Отриманий розчин перелийте у трилітрову банку.

Поступово додайте капусту, утрамбовуючи кулаком. Намагайтеся набити капусту щільно до верху. Капуста виділятиме сік, тому зручно банку поставити в глибоку миску.

Капронову кришку розріжте навпіл і запхніть у банку хрест-навхрест, ребрами вниз. Банки з капустою поставте в миски і залиште в теплі на день, щоб запустити процес бродіння.

Читайте також: Швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.

Якщо ви зберігатимете капусту в квартирі, наприклад у коморі, то на другий день краще перенести її туди і залишити прокисати на 3-4 дні. Якщо ж капуста стоятиме цілу зиму в холодному підвалі або в погребі, залиште її прокисати на 3-4 дні в теплі, а потім перенесіть у холод.

Можна зробити лише одну банку та зберігати в холодильнику, якщо у вас немає прохолодного приміщення.

Квашена капуста на зиму готова, коли вже не виділяє сік через верх банки і не пускає бульбашки. На цьому етапі пробуйте за смаком, якщо достатньо кисла, то поставте її в холод, щоб не перекисла. Якщо ж ще недостатньо – потримайте ще й щодня пробуйте, щоб не була дуже кислою.

Слідкуйте за тим, що рідина повністю покривала капусту, інакше вона зіпсується. Щоб запобігти цьому, розведіть ще трохи розсолу (вода, сіль, цукор) і долийте. З готової капусти зберіть піну, закрийте капроновою кришкою і поставте в холодне місце дя зберігання.


Переглянути цей допис до Instagram


Дізнайтеся, як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути у великодньому кошику, а що не можна брати у церкву на Великдень

Що можна, а що не можна святити в церкві на Великдень 2024 - що покласти у великодній кошик

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які люблять сучасні технології та зміни - у списку опинилися Водолії, Близнюки, Терези, Стрільці

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому