Лайм

Класичний рецепт ніколи не підведе: як приготувати хрумку квашену капусту на зиму

Простий спосіб запастися вітамінною стравою

Квашена капуста - одна з найкорисніших сезонних страв, яка містить велику кількість вітаміну С. Її готують з буряком, додають перець чилі, але найпопулярнішим залишається класичний рецепт. Розповідаємо, як приготувати квашену капусту в банках, щоби була хрусткою і довго зберігалася.

Інгредієнти на банку 3 л: капуста (3-3,5 кг), холодна вода (750 мл), цукор (1 ст.л.), кам'яна сіль (2 ст.л.), морква (1-2 шт.).

Читайте також: Скільки квашеної капусти можна їсти в день: корисні поради.

Фото: pexels.com

Приготування:

Капусту наріжте, моркву натріть на великій тертці. У прохолодній воді розчиніть цукор та сіль. Сіль беріть кам'яну, морська або йодована не підійде. Отриманий розчин перелийте у трилітрову банку.

Поступово додайте капусту, утрамбовуючи кулаком. Намагайтеся набити капусту щільно до верху. Капуста виділятиме сік, тому зручно банку поставити в глибоку миску.

Капронову кришку розріжте навпіл і запхніть у банку хрест-навхрест, ребрами вниз. Банки з капустою поставте в миски і залиште в теплі на день, щоб запустити процес бродіння.

Читайте також: Швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.

Якщо ви зберігатимете капусту в квартирі, наприклад у коморі, то на другий день краще перенести її туди і залишити прокисати на 3-4 дні. Якщо ж капуста стоятиме цілу зиму в холодному підвалі або в погребі, залиште її прокисати на 3-4 дні в теплі, а потім перенесіть у холод.

Можна зробити лише одну банку та зберігати в холодильнику, якщо у вас немає прохолодного приміщення.

Квашена капуста на зиму готова, коли вже не виділяє сік через верх банки і не пускає бульбашки. На цьому етапі пробуйте за смаком, якщо достатньо кисла, то поставте її в холод, щоб не перекисла. Якщо ж ще недостатньо – потримайте ще й щодня пробуйте, щоб не була дуже кислою.

Слідкуйте за тим, що рідина повністю покривала капусту, інакше вона зіпсується. Щоб запобігти цьому, розведіть ще трохи розсолу (вода, сіль, цукор) і долийте. З готової капусти зберіть піну, закрийте капроновою кришкою і поставте в холодне місце дя зберігання.


Переглянути цей допис до Instagram


Дізнайтеся, як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні