Молоді кабачки можна готувати по-різному, але щороку в мережі з'являються рецепти, які стають хітом завдяки своїй простоті та оригінальності. Раніше ми розповідали, як запекти в духовці фаршировані кабачки-човники з куркою та сиром, а тепер ділимося рецептом швидких маринованих кабачків по-корейськи.
Інгредієнти: 2 молоді кабачки, 2 морквини, 3-5 зубчиків часнику, 2 ч. ложки оцту 9%, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 ч. ложка коріандру, 1 ч. ложка солі, 2. ч. ложки цукру, 50 рослинного масла, червоний мелений перець - за бажання.
Читайте також: Що приготувати з кабачків: топ-3 рецепти смачних сезонних закусок.
Приготування кабачків по-корейськи
Візьміть пару-трійку молодих кабачків, щоб їхня загальна вага становила 500 г. Помийте, зріжте плодоніжку. Розріжте на дві частини і натріть на тертці для моркви по-корейськи довгою соломкою. Потім на тій же терці натріть очищену моркву. Часник подрібніть за допомогою ножа чи спеціального преса.
Овочі перекладіть у пластиковий контейнер, приправте їх коріандром, чорним меленим перцем, червоним гострим перцем (за смаком), додайте сіль, цукор та оцет.
Читайте також: Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
Рослинну олію без запаху розігрійте в каструльці, щоб вона стала гарячою (але не кипіла). Залийте гарячою олією кабачки і ретельно перемішайте. Накрийте салат кришкою і дайте трохи охолонути олії. Потім поставте контейнер у холодильник маринуватися.
Мінімальний термін приготування швидких кабачків по-корейськи - 2 години, але якщо вони маринуватимуться трохи довше, вони краще просочаться ароматною і гострою заливкою, а значить стануть ще смачнішими.
Раніше ми розповідали, як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.