Лайм

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Цей пиріг полонив весь світ всього лише за 30 років!

Баскський чізкейк – це легендарний десерт з іспанського містечка Сан-Себастьян. Сотні тисяч туристів приїздять сюди, щоб помилуватися архітектурою та зануритися в історію країни басків, а також поласувати неперевершеним десертом.

В барі La Viña в Сан-Себастьяні цей десерт готують лише з 90-х минулого століття. Сантьяго Рів'єра Хіменез успадкував сімейний бар і вирішив поєднати два легендарних смаки: один – традиційний американський чізкейк, інший – традиційний баскський сирний пиріг (tarta de queso). Він почав випікати свій чізкейк за високої темпертури так, щоб пиріг утворював обпалену скоринку, а в середині залишався кремовим.

Читайте також: Гарбузовий чізкейк без випікання: рецепт "найосіннішого" десерта.

І це йому вдалося, бо після того, як The New York Times назвав баскський чізкейк смаком 2021 року, в La Viña продають більше ста пирогів на день.

Як приготувати баскський чізкейк в домашніх умовах, розповіла авторка Youtube-каналу Food Good - смачні рецепти українською, яка навчилася готувати цей знаменитий пиріг в Іспанії.

"Структура і смак баскського чізкейка дуже відрізняються від того, до чого ми звикли. Але він вартий того, щоб його приготувати. До того ж це зовсім просто", - розповіла блогерка.

Інгредієнти на форму діаметром 20 см

  • 700 гр вершкового сиру
  • 150 гр цукру
  • 4 курячі яйця середнього розміру
  • 30 гр кукурудзяного крохмалю (можна замінити на картопляний)
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 300 гр вершків жирність 33%

"Цей чізкейк я готую дуже часто і для себе вивела ідеальну форму. Я дуже люблю, коли серединка чізкейка залишається рідкою навіть після стабілізації, тому я беру не 700 гр вершкового сиру (як зазначено в рецепті), а 750-800 при тій же кількості інших інгредієнтів", - зазначила авторка відео.

Читайте також: Польський яблучний пиріг під меренговою "хмаринкою" - рецепт неймовірно ніжної випічки.

Як приготувати баскський спалений чізкейк

1. Вершковий сир змішуємо з цукром міксером, бажано на низьких обертах. Збиваємо доти, доки маса не стане однорідною.

2. У масу по одному вводимо чотири яйця і за кожним разом ретельно збиваємо.

3. Додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.

4. Вливаємо лимонний сік і екстракт ванілі, все знову ретельно перемішуємо.

5. Наприкінці вливаємо вершки кімнатної температури і перемішуємо.

6. Роз'ємне кільце діаметром 20 см застеляємо пергаментом. Конструкцію ставимо на застелене пергаментом деко.

7. Виливаємо суміш у форму і розподіляємо її рівномірно.

Читайте також: Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.

8. Ставимо чізкейк випікатися у розігріту до 220 градусів духовку без конвекції на 30-35 хвилин.

9. Верх чізкейка повинен пригоріти, а сам він повинен бути рідким всередині.

10. Охолоджений чізкейк ставимо у холодильник на цілу ніч для стабілізації.

На ранок з чізкейка знімаємо кільце, пергамент і викладаємо його на блюдо для подачі на стіл.

Цікаві новини для вас:

  1. Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками та кремом.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні