Лайм

Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво

Це справжня прикраса святкового столу!

Той, хто вже оцінив легкість приготування випічки з тіста філо, обов'язково готуватиме з нього знову і знову. Адже це просто, смачно і до того ж дуже красиво.

Своїм рецептом приготування чудового пирога-равлика з тіста філо з м’ясом та сиром поділилася у своєму Instagram фудблогерка з ніком Hot & Spicy.

Читайте також: Швидкопіца з лаваша - чудова ідея для сніданку або перекусу.

Тісто філо — це розкачане до напівпрозорості прісне витяжне тісто, з якого виготовляють ніжну, крихку, шарувату випічку. Воно має приємну текстуру і пришвидшує приготування багатьох страв, якщо ви використовуєте заморожене, та просто чудово смакує.

"Це просто неймовірно смачна та красива страва, яку обов’язково варто спробувати!", - розповіла блогерка.

Інгредієнти:

  • 6 листів тіста Філо

для начинки:

  • 350 г телячого фаршу
  • 180 г грибів (печериць)
  • 2 цибулини
  • 200 г сиру моцарелла

Для змащування:

  • 2 яйця
  • 50 мл молока
  • 50 мл рослинної олії

Читайте також: Ліниве хачапурі на сковороді - чудова ідея швидкого сніданку.

Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо

1. Для начинки обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, гриби та фарш із додаванням спецій. Важливо не пересмажити, щоб начинка залишалася соковитою, а не сухою.

2. Готуємо суміш для змащування тіста. Для цього змішуємо яйця, молоко та рослинну олію. Добре змазуємо кожен лист тіста філо, а також не забуваємо змастити пиріг зверху, щоб він не був сухим після випікання.

3. Формуємо пиріг: на змащений лист тіста викладаємо 2 ст. л. начинки, зверху - натертий сир і закручуємо, згортаючи в гармошку. Готовий рулетик закручуємо в равлик і викладаємо у форму, попередньо вистелену пергаментом та змащеною олією. Інші рулетики викладаємо навколо, створюючи гарну форму равлика.

4. Добре змащуємо яєчною сумішшю пиріг зверху і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин до золотистої скоринки.

"Пиріг виходить неймовірно смачним, з ніжною начинкою та хрусткою скоринкою! Це страва ідеально підходить для будь-якої нагоди — від обіду до святкового столу", - додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні