Лайм

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Це дуже смачно і корисно!

Голубці - це традиційна народна українська страва, їх раніше робили з картоплею, гречкою, пшоном, кукурудзою і для смаку приправляли все це різними овочами. Коли в ХХ столітті в Україні з'явився рис, начинку почали робити з нього, додаючи туди м'ясо. В різних регіонах України голубці готують по-різному: хтось загортає в капусту, хтось в виноградне листя, а хтось в цибулю.

Шеф-кухар і суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво пропонує згадати забутий народний рецепт і приготувати голубці з цибулі.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 3 шт;
  • Морква — 2 шт;
  • Часник — 3 зубці;
  • Фарш — 500 г;
  • Рисова крупа — 1 чашка;
  • Гранатовий сік — ¼ чашки;
  • Свіжа м’ята;
  • Сік ½ лимону;
  • Томатне пюре — 2 ст.л;
  • Кедрові горіхи — 40 г;
  • Сіль — на смак.

Для соусу:

  • Вода, в якій варилась цибуля — 2,5 склянки;
  • Томатне пюре — 2 ст.л;
  • Гранатовий сік — ¼ чашки;
  • Сіль — 2 ст.л.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

Як приготувати голубці з цибулі

1. Дві великі цибулини почистьте, розріжте з одного боку до центру і варіть у підсоленій воді близько 20 хвилин.

2. Цибулю дістаньте з води, обережно відокремте кожен шар і охолодіть, а воду збережіть для приготування соусу.

3. На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажте третю цибулину до золотистості, додайте моркву, часник і смажте 3 хв, помішуючи.

4. Додайте фарш і обсмажуйте, поки мʼясо не змінить колір.

5. Додайте сік гранату, помідорне пюре, нарізану мʼяту й обсмажте. Зробіть начинку, додавши до засмажки рис і кедрові горішки.

6. Виліпіть голубці. Для цього в цибулеві листки викладіть фарш і загорніть. Складіть голубці у широку низьку форму, застелену пергаментом, близько один до одного.

7. В каструлі змішайте гранатовий сік, сіль і томатне пюре.

8. Додайте воду, в якій варилася цибуля, доведіть до кипіння і залийте соусом форму з голубцями.

9. Накрийте форму пергаментом та фольгою, щоб захистити від пригорання і створити ідеальну температуру.

10. Запікайте в духовці, розігрітій до 180°, дві години.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні