Голубці - це традиційна народна українська страва, їх раніше робили з картоплею, гречкою, пшоном, кукурудзою і для смаку приправляли все це різними овочами. Коли в ХХ столітті в Україні з'явився рис, начинку почали робити з нього, додаючи туди м'ясо. В різних регіонах України голубці готують по-різному: хтось загортає в капусту, хтось в виноградне листя, а хтось в цибулю.
Шеф-кухар і суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво пропонує згадати забутий народний рецепт і приготувати голубці з цибулі.
Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.
Інгредієнти:
- Цибуля — 3 шт;
- Морква — 2 шт;
- Часник — 3 зубці;
- Фарш — 500 г;
- Рисова крупа — 1 чашка;
- Гранатовий сік — ¼ чашки;
- Свіжа м’ята;
- Сік ½ лимону;
- Томатне пюре — 2 ст.л;
- Кедрові горіхи — 40 г;
- Сіль — на смак.
Для соусу:
- Вода, в якій варилась цибуля — 2,5 склянки;
- Томатне пюре — 2 ст.л;
- Гранатовий сік — ¼ чашки;
- Сіль — 2 ст.л.
Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
Як приготувати голубці з цибулі
1. Дві великі цибулини почистьте, розріжте з одного боку до центру і варіть у підсоленій воді близько 20 хвилин.
2. Цибулю дістаньте з води, обережно відокремте кожен шар і охолодіть, а воду збережіть для приготування соусу.
3. На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажте третю цибулину до золотистості, додайте моркву, часник і смажте 3 хв, помішуючи.
4. Додайте фарш і обсмажуйте, поки мʼясо не змінить колір.
5. Додайте сік гранату, помідорне пюре, нарізану мʼяту й обсмажте. Зробіть начинку, додавши до засмажки рис і кедрові горішки.
6. Виліпіть голубці. Для цього в цибулеві листки викладіть фарш і загорніть. Складіть голубці у широку низьку форму, застелену пергаментом, близько один до одного.
7. В каструлі змішайте гранатовий сік, сіль і томатне пюре.
8. Додайте воду, в якій варилася цибуля, доведіть до кипіння і залийте соусом форму з голубцями.
9. Накрийте форму пергаментом та фольгою, щоб захистити від пригорання і створити ідеальну температуру.
10. Запікайте в духовці, розігрітій до 180°, дві години.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати капусту для голубців у мікрохвильовці.
- Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.