Лайм

Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки

Ектор назвав свій секретний інгредієнт

Картопля по-селянськи - дуже ситна, смачна і ароматна страва. Це чудова альтернатива картоплі фрі та смаженій картоплі. До того ж картопля, запечена в духовці, набагато корисніша за смажену і тим більше за картоплю фрі. Однак є певні секрети в її приготуванні, адже така картопля повинна одночасно бути м'якою всередині і мати хрумку скоринку зовні.

Своїм секретом приготування картоплі по-селянськи поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.

Читайте також: Англійські картопляні млинці - смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре.

Секретний інгредієнт Ектора - кукурудзяний крохмаль, який додає картоплі по-селянськи та саму скоринку.

Процес приготування картоплі по-селянськи займає менше години і більшу частину цього часу вона просто смажиться в духовці, тож ви будете займатися своїми улюбленими справами.

За словами Ектора, для того, щоб картопля була м'якою і хрумкою, її потрібно порізати, залити окропом і залишити на 20 хвилин, а потім запікати.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • Червоний перець – 0,5 год. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Олія

Читайте також: Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників.

Спосіб приготування:

Картоплю нарізаємо довгими шматочками, складаємо у ємність, додаємо сіль і заливаємо окропом. Так картопля повинна постояти близько 20 хвилин.

Крохмаль змішуємо зі спеціями та додаємо другу ложку солі.

З картоплі зливаємо воду та обвалюємо кожен шматочок у суміші з крохмалю та спецій.

Викладаємо шматочки картоплі на деко, застелене фольгою чи пергаментом, поливаємо олією і запікаємо 25 хвилин при температурі 200 С.

Смачного!

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні