Лайм

Так готують на Закарпатті: рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом

Знадобляться доступні українські продукти

Книдлі (або кнедлі) – варені пиріжки з картопляного тіста з начинкою або без неї. В Україні ця страва, як й ситний бограч, дуже поширена на Закарпатті. Розповідаємо, як приготувати книдліки з м'ясом, які найкраще смакують зі смаженою цибулею, шкварками, сметаною або грибною підливою.

Інгредієнти для картопляного тіста: картопля (1 кг), яйця (2 шт.), картопляний крохмаль (1/4 частина), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: куряче стегно (4-5 шт.), велика цибулина (1 шт.), олія для смаження, сіль, перець (за смаком).

Читайте також: Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Фото: Getty Images

Приготування:

Для тіста картоплю ретельно промийте та відваріть "у мундирі". Остудіть і зніміть шкірку.

Курячі стегна або курячу грудинку відваріть до готовності у підсоленій воді з додаванням кількох горошинок чорного перцю. Остудіть у бульйоні. Відокремте куряче м'ясо від шкірки та кістки (якщо використовуєте стегна).

Цибулину дрібно наріжте і обсмажте на сковороді з олією. М'ясо курки та смажену цибулю пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.

Відварену картоплю натріть на дрібній тертці. Примніть ложкою та розділіть на чотири частини. 1/4 частину картоплі відберіть ложкою, а на її місце насипте картопляний крохмаль. Розбийте яйця, додайте щіпку солі та перемішайте.

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Робочу поверхню присипте крохмалем і перекладіть масу. Замісіть картопляне тісто. Для зручності розділіть його на дві частини. Кожну частину розкотайте у ковбаску та наріжте на шматочки. Теж саме зробіть із другою частиною тіста.

Сформуйте книдлі. На кожен шматочок тіста викладіть начинку та защипніть краї. Форма може бути будь-яка: кругла або овальна, як показано на відео нижче.

Відваріть книдлі з м'ясом у підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню. Готові картопляні пиріжки полийте розтопленим вершковим маслом. Подавайте зі сметаною, смаженою цибулею або будь-якою підливою.

Дізнайтеся також, що таке засипана капуста і як її приготувати: рецепт традиційної української страви.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні