Засновник українського гурту "Перкалаба" "Мох" (Олег Гнатів) поділився оригінальним рецептом бограча, який він готує сам.
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.
"4.20 ночі, "соупадєніє", - написав музикант, додавши до допису фото свого нічного кулінарного витвору.
Для приготування бограча за рецептом Влада Требуні знадобиться дуже багато відбірних продуктів і спецій, однак результат обіцяє бути розкішним.
Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.
Інгредієнти:
- копчене сало – 300 г
- яловичина – 1 кг (нога задня)
- телятина – 1 кг
- свинина – 1.5 кг (ошийок)
- копчені реберця – 500 г
- пікниця (копчена домашня ковбаса) – 200 г
- свиняча гомілка (рулька) – 0,7-1 кг
- цибуля ріпчаста – 300 г
- паприка (червона, мелена) – 3 ст. ложки
- картопля – 1.5 кг
- морква – 250 г
- перець (солодкий: зелений, червоний)
- помідори свіжі – 200 г
- часник (багато!), кмин, спеції, зелень кропу (петрушки), рукола, кінза
- корінь селери
- перець чилі
- 2 банки консервованої квасолі
- угорський гострий соус "Пішта"
Як приготувати бограч
1. Соковите м’ясо з сухожиллям (краще брати м'якоть лопаткової частини) наріжте кубиками розміром 4-5 см.
2. В казанку на повільному вогні розтопіть дрібно порізане сало до утворення золотистих шкварок.
3. У розтоплений жир додайте дрібно порізану цибулю та присмажте її до золотавого кольору.
4. Коли засмажка трохи охолоне, всипте до казанка червону мелену паприку і швидко перемішайте. Після цього відразу додайте до казанка нарізане на кубики м’ясо, ретельно перемішайте і додайте трохи води.
5. До казанка з тушкованим м'ясом покладіть копчені реберця, розрізану на частини голяшку (або рульку – передплечова частина) і долийте воду, щоб вода майже покривала всі м’ясні інгредієнти.
6. Тушкуємо м'ясо на слабкому вогні, періодично помішуючи, 2-2,5 години. Час від часу можна доливати воду в такій кількості, щоб м’ясо постійно знаходилося в невеликому об'ємі рідини.
6. Коли м'ясо протушкується, додаємо в казан сушену паприку, свіжовичавлений часник, дрібно нарізані болгарський перець і моркву. Додаємо сіль, спеції і угорський соус "Пішта" за смаком.
7. Останніми додаємо картоплю, нарізаний кубиками корінь селери, зелений кмин, свіжий перець чилі стручком (трохи проварити) і всипаємо 1-2 банки консервованої квасолі.
8. Перед подачею додаємо до тарілки з бограчем свіжу нарізану зелень.
- Раніше ми розповіли, як приготувати голубці з цибулі - їхній смак змусить забути про класичні.
- Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.