Лайм

Засновник гурту "Перкалаба" поділився оригінальним рецептом бограча

Відчуйте смак Закарпаття!

Засновник українського гурту "Перкалаба" "Мох" (Олег Гнатів) поділився оригінальним рецептом бограча, який він готує сам.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

"4.20 ночі, "соупадєніє", - написав музикант, додавши до допису фото свого нічного кулінарного витвору.

Для приготування бограча за рецептом Влада Требуні знадобиться дуже багато відбірних продуктів і спецій, однак результат обіцяє бути розкішним.

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Інгредієнти:

  • копчене сало – 300 г
  • яловичина – 1 кг (нога задня)
  • телятина – 1 кг
  • свинина – 1.5 кг (ошийок)
  • копчені реберця – 500 г
  • пікниця (копчена домашня ковбаса) – 200 г
  • свиняча гомілка (рулька) – 0,7-1 кг
  • цибуля ріпчаста – 300 г
  • паприка (червона, мелена) – 3 ст. ложки
  • картопля – 1.5 кг
  • морква – 250 г
  • перець (солодкий: зелений, червоний)
  • помідори свіжі – 200 г
  • часник (багато!), кмин, спеції, зелень кропу (петрушки), рукола, кінза
  • корінь селери
  • перець чилі
  • 2 банки консервованої квасолі
  • угорський гострий соус "Пішта"

Як приготувати бограч

1. Соковите м’ясо з сухожиллям (краще брати м'якоть лопаткової частини) наріжте кубиками розміром 4-5 см.

2. В казанку на повільному вогні розтопіть дрібно порізане сало до утворення золотистих шкварок.

3. У розтоплений жир додайте дрібно порізану цибулю та присмажте її до золотавого кольору.

4. Коли засмажка трохи охолоне, всипте до казанка червону мелену паприку і швидко перемішайте. Після цього відразу додайте до казанка нарізане на кубики м’ясо, ретельно перемішайте і додайте трохи води.

5. До казанка з тушкованим м'ясом покладіть копчені реберця, розрізану на частини голяшку (або рульку – передплечова частина) і долийте воду, щоб вода майже покривала всі м’ясні інгредієнти.

6. Тушкуємо м'ясо на слабкому вогні, періодично помішуючи, 2-2,5 години. Час від часу можна доливати воду в такій кількості, щоб м’ясо постійно знаходилося в невеликому об'ємі рідини.

6. Коли м'ясо протушкується, додаємо в казан сушену паприку, свіжовичавлений часник, дрібно нарізані болгарський перець і моркву. Додаємо сіль, спеції і угорський соус "Пішта" за смаком.

7. Останніми додаємо картоплю, нарізаний кубиками корінь селери, зелений кмин, свіжий перець чилі стручком (трохи проварити) і всипаємо 1-2 банки консервованої квасолі.

8. Перед подачею додаємо до тарілки з бограчем свіжу нарізану зелень.

Цікаві новини для вас:

  1. Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста
  2. Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині.
  3. Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати