Засновник українського гурту "Перкалаба" "Мох" (Олег Гнатів) поділився оригінальним рецептом бограча, який він готує сам.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

"4.20 ночі, "соупадєніє", - написав музикант, додавши до допису фото свого нічного кулінарного витвору.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування бограча за рецептом Влада Требуні знадобиться дуже багато відбірних продуктів і спецій, однак результат обіцяє бути розкішним.

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Інгредієнти:

  • копчене сало – 300 г
  • яловичина – 1 кг (нога задня)
  • телятина – 1 кг
  • свинина – 1.5 кг (ошийок)
  • копчені реберця – 500 г
  • пікниця (копчена домашня ковбаса) – 200 г
  • свиняча гомілка (рулька) – 0,7-1 кг
  • цибуля ріпчаста – 300 г
  • паприка (червона, мелена) – 3 ст. ложки
  • картопля – 1.5 кг
  • морква – 250 г
  • перець (солодкий: зелений, червоний)
  • помідори свіжі – 200 г
  • часник (багато!), кмин, спеції, зелень кропу (петрушки), рукола, кінза
  • корінь селери
  • перець чилі
  • 2 банки консервованої квасолі
  • угорський гострий соус "Пішта"

Як приготувати бограч

1. Соковите м’ясо з сухожиллям (краще брати м'якоть лопаткової частини) наріжте кубиками розміром 4-5 см.

2. В казанку на повільному вогні розтопіть дрібно порізане сало до утворення золотистих шкварок.

3. У розтоплений жир додайте дрібно порізану цибулю та присмажте її до золотавого кольору.

4. Коли засмажка трохи охолоне, всипте до казанка червону мелену паприку і швидко перемішайте. Після цього відразу додайте до казанка нарізане на кубики м’ясо, ретельно перемішайте і додайте трохи води.

5. До казанка з тушкованим м'ясом покладіть копчені реберця, розрізану на частини голяшку (або рульку – передплечова частина) і долийте воду, щоб вода майже покривала всі м’ясні інгредієнти.

6. Тушкуємо м'ясо на слабкому вогні, періодично помішуючи, 2-2,5 години. Час від часу можна доливати воду в такій кількості, щоб м’ясо постійно знаходилося в невеликому об'ємі рідини.

6. Коли м'ясо протушкується, додаємо в казан сушену паприку, свіжовичавлений часник, дрібно нарізані болгарський перець і моркву. Додаємо сіль, спеції і угорський соус "Пішта" за смаком.

7. Останніми додаємо картоплю, нарізаний кубиками корінь селери, зелений кмин, свіжий перець чилі стручком (трохи проварити) і всипаємо 1-2 банки консервованої квасолі.

8. Перед подачею додаємо до тарілки з бограчем свіжу нарізану зелень.

Цікаві новини для вас:

  1. Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста
  2. Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині.
  3. Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски.