Лайм

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Це дуже смачно і красиво!

Якщо вам цікаво, що їли українці багато років тому - приготуйте сало в квасі. Це давній спосіб нетривалого зберігання свіжини - так сало може зберігатися до двох тижнів. А ще це дуже смачно і красиво.

Як приготувати сало в квасі за давнім українським рецептом, розповіла фудекспертка Світлана Левицька.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

Вона розповіла сумну історію цього рецепта.

"Ідею взяла із книги Олі Кольорово, яку вбила російська ракета у ТЦ "Амстор" у м. Кременчук. Як і обіцяла, поступово готуватиму і зніматиму зібрані Олею рецепти, щоб її справа по відродженню давніх українських рецептів продовжувала жити", - розповіла Світлана.

Сало для цієї закуски треба брати з мʼясними прожилками, обсмалене на соломі і вже запашне.

"За книгою Олі ідеально взяти підчеревину, але підійде будь-яке", - додала блогерка.

Сало за цим рецептом маринують у буряковому квасі, який треба приготувати заздалегідь. Для цього буряки треба почистити, нарізати шматками, скласти в банку і залити чистою водою. Буряк зазвичай кваситься при кімнатній температурі впродовж двох тижнів.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

Інгредієнти:

  • Сало - 1 кг
  • Сіль - 1 ст.л
  • Перець горошком - штук 10
  • Перець духмяний - штук 5
  • Кілька лаврових листів
  • Буряковий квас

1. Сало варимо у каструлі протягом години.

2. Зливаємо розсіл, складаємо у банки і заливаємо буряковим квасом.

3. Відправляємо в холод на тиждень.

"Це сало виходить не тільки смачне, а й дуже яскраве - прикрасить будь-який стіл!", - додала Світлана.

Цікаві новини для вас:

  1. Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій