Лайм

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Це дуже смачно!

Чахохбілі - це неймовірно смачна страва грузинської кухні, яка готується легко і швидко. Шматочки курки у соусі зі свіжих соковитих помідорів зі спеціями просто тануть у роті, а часник та зелень надають страві незрівнянного аромату.

Власним рецептом приготування чахохбілі поділилася фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

"Хочете приготувати курку так, щоб її з'їли до останнього шматочка? Особисто я готувала цю страву тричі, перш ніж мені вдалося зняти фінал. Зʼїдали ще до зйомок! Це справжня грузинська магія!", - розповіла Світлана.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг (можна взяти улюблені частини курки)
  • Цибуля – 600 г
  • Часник – 3–4 зубчики
  • Солодкий перець – 1 шт
  • Помідори – 600 г (можна брати заморожені овочі)
  • Олія для обсмажування
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Мелений коріандр - 2 ч.л
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кілька лаврових листів
  • Гострий перець за бажанням
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Кінза, петрушка, кріп

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Як приготувати чахохбілі з куркою

1. Курку наріжте порційними шматками й обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки.

2. У цій же сковороді обсмажте цибулю до м’якості. Додайте паприку, хмелі-сунелі, гострий перець і перемішайте.

3. Додайте до смаженої цибулі нарізаний солодкий перець і помідори. Тушкуйте 3–4 хвилини.

4. Обсмажені шматочки курки поверніть у каструлю з овочевим соусом, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25–30 хвилин.

5. За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник та зелень. Перемішайте і дайте настоятися під кришкою.

"Якщо хочете мʼясо, яка буде буквально танути в роті - тушкуйте годину. Смачного!", - порадила фудекспертка.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати голубці з цибулі - їхній смак змусить забути про класичні.
  • Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста
    2. Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині.
    3. Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски.

    Новини партнерів

    Читайте також

    Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

    Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

    Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

    Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

    Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

    Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння