Чахохбілі - це неймовірно смачна страва грузинської кухні, яка готується легко і швидко. Шматочки курки у соусі зі свіжих соковитих помідорів зі спеціями просто тануть у роті, а часник та зелень надають страві незрівнянного аромату.
Власним рецептом приготування чахохбілі поділилася фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.
"Хочете приготувати курку так, щоб її з'їли до останнього шматочка? Особисто я готувала цю страву тричі, перш ніж мені вдалося зняти фінал. Зʼїдали ще до зйомок! Це справжня грузинська магія!", - розповіла Світлана.
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг (можна взяти улюблені частини курки)
- Цибуля – 600 г
- Часник – 3–4 зубчики
- Солодкий перець – 1 шт
- Помідори – 600 г (можна брати заморожені овочі)
- Олія для обсмажування
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Мелений коріандр - 2 ч.л
- Паприка – 1 ч. л.
- Кілька лаврових листів
- Гострий перець за бажанням
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Кінза, петрушка, кріп
Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.
Як приготувати чахохбілі з куркою
1. Курку наріжте порційними шматками й обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки.
2. У цій же сковороді обсмажте цибулю до м’якості. Додайте паприку, хмелі-сунелі, гострий перець і перемішайте.
3. Додайте до смаженої цибулі нарізаний солодкий перець і помідори. Тушкуйте 3–4 хвилини.
4. Обсмажені шматочки курки поверніть у каструлю з овочевим соусом, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 25–30 хвилин.
5. За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник та зелень. Перемішайте і дайте настоятися під кришкою.
"Якщо хочете мʼясо, яка буде буквально танути в роті - тушкуйте годину. Смачного!", - порадила фудекспертка.
Цікаві новини для вас: