Український кулінар та ресторатор Євген Клопотенко, який розповідав про неймовірний квас з чорнобривців, поділився рецептом напою з яблук. Готується він дуже просто.
На своєму сайті Євген детально розповів, що і як потрібно робити.
Напій з яблук
"Хочу поділитися рецептом цікавого й смачного напою з яблук на зиму. Він виходить легким, ароматним, помірно солодким і з легкою приємною кислинкою, а ще багатьом нагадує той самий яблучний "Живчик", – зазначив кулінар.
Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.
Інгредієнти:
- 3,5 л води;
- 3 кг яблук;
- 300 г цукру;
- 1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Соковиті яблука треба помити та видалити насіннєву коробочку. Плоди потрібно нарізати на шматочки.
Яблука варто покласти в миску, заливши їх окропом. Миску накрити та залишити вміст настоюватися приблизно на п'ять годин.
Згодом все необхідно процідити чез сито або марлю. Для напою цінна лише рідина, тому шматочки яблук можна викинути.
Отриману рідину треба перелити в каструлю та довести до кипіння. Потім додати цукор, лимонну кислоту та ретельно перемішати.
Напій у гарячому вигляді треба перелити у стерилізовані банки та закрити стерилізованими кришками.
Раніше ми писали, як маринувати помідори з чорнобривцями. Ви отримаєте помідори з цікавим смаком та точно вразите гостей.
Цікаві новини для вас:
- Консервовані баклажани по-татарськи: рецепт - знахідка на зиму.
- Помідори половинками на зиму: один з найсмачніших рецептів від Тані Акопян.
- Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.