Науковці кажуть, що баклажани допомагають роботі серця та сприяють у боротьбі з зайвими кілограмами. Крім того, щоденне вживання баклажанів може допомогти контролювати високий кровʼяний тиск людей, покращувати зір, його радять вживати людям при анемії та для профілактики остеопорозу. Тож не дивно, що цей овоч став улюбленим для українців, а кулінари придумали готувати з нього сотні чудових і корисних страв — від улюбленої баклажанової ікри до екзотичного бабаганушу.
Авторка Youtube-каналу "Смачна здорова їжа" рекомендує приготувати з баклажанів смачну закуску, яка взимку доповнить ваш раціон — ці баклажани по-татарськи будуть смакувати до різноманітних гарнірів та м'ясних страв.
Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.
Баклажани по-татарськи – це надзвичайно смачна закуска, яку взимку можна смакувати як самостійну страву або ж навіть подавати до гарнірів. Салат виходить ситним та поживним, адже містить велику кількість овочів. Приготувати баклажани по-татарськи зовсім нескладно.
Секрет приготування досить простий, але від нього залежить смак закуски: спочатку треба приготувати томатний соус із часником, а потім в ньому треба протушкувати баклажани й болгарський перець. За гостроту в цьому рецепті відповідає свіжий перець чилі, тож важливо прибрати зі стручка насіння, щоб усе не зіпсувати. Однак його можна замінити і сушеним — так смак вийде помірно гострим.
Інгредієнти:
- баклажани - 1 кг
- солодкий перець - 700 г
- помідори - 1,5 кг
- гострий перець - 1,5 шт ( 1 -2 шт)
- часник - 1, 5 головки ( 1-2 гол.)
- цукор - 100 г
- сіль - 1 ст. л.
- соняшникова олія дезодорована - 250 мл
- оцет 9% - 125 мл
Читайте також: Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.
Як приготувати баклажани по-татарськи на зиму
1. Помідори миємо, ріжемо на чверті й подрібнюємо в блендері до однорідного стану.
2. Часник чистимо, у гострому перці чилі видаляємо насіння. Ці інгредієнти також подрібнюємо в блендері.
3. Баклажани миємо і нарізаємо півкружальцями.
4. Перець миємо і очищуємо від серцевин, ріжемо соломкою.
5. Для приготування соусу у каструлю виливаємо томатну масу, додаємо часникову суміш, олію, всипаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння, час від часу помішуючи.
6. У киплячий томатний соус додаємо підготовлені баклажани і перець, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин.
7. В кінці додаємо оцет, доводимо масу до кипіння і варимо ще 3-4 хвилини
8. Розкладаємо готову закуску у 0,5-літрові банки, закручуємо кришками, перевертаємо банки догори дном і залишаємо під ковдрою до повного охолодження.
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.