А ви знали, що можна засолити помідори в поліетиленовому пакеті всього за одну годину? Цей чудо-спосіб значно зекономить ваш час, а ви потішите своїх близьких пікантною закускою.
Про те, як швидко засолити помідори в пакеті, розповіла авторка Youtube-каналу "Готуємо смачно".
Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
Ці помідори мають пікантний смак і нагадують квашені в діжці. Найкраще ці малосольні помідори доповнюють страви з м'яса та картоплі.
Авторка відео радить часник для заправки пропускати через прес, а не нарізати. Пакет, в якому солять помідори, треба обов'язково взяти з Zip-застібкою, щоб було зручно перемішувати вже заправлені маринадом овочі.
"Я мариную коктейльні помідори, але можна у такий спосіб готувати і помідори чері", - радить блогерка.
Інгредієнти
- помідори - 1 кг
Для заправки
- кріп - пучок
- часник - 3-5 зубчиків
- оливкова олія - 2 ст. л
- цукор - 1 ст. л
- сіль - 1 ч. л
- сік лимона - 2 ст. л
- перець чилі -1/3 ч.л.
Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.
Як приготувати малосольні помідори в пакеті
1. Помідори миємо, обсушуємо і прибираємо плодоніжки.
2. На протилежному від хвостика боці робимо неглибокий хрестоподібний надріз і складаємо підготовлені помідори в пакет.
3. Дрібно нарізаний кріп додаємо до пакета з помідорами.
4. Для заправки часник пропускаємо через прес, додаємо цукр, сіль, сік лимона, оливкову олію і гострий перець. Все ретельно перемішуємо.
5. Заправку додаємо до пакета з помідорами і кропом, застібаємо застібку і акуратно струшуємо пакет в руках, щоб спеції та зелень рівномірно перемішалися.
6. Пакет з помідорами ставимо на 1 годину в холодильник. За цей час треба струшувати пакет декілька разів.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.