А ви знали, що можна засолити помідори в поліетиленовому пакеті всього за одну годину? Цей чудо-спосіб значно зекономить ваш час, а ви потішите своїх близьких пікантною закускою.

Про те, як швидко засолити помідори в пакеті, розповіла авторка Youtube-каналу "Готуємо смачно".

Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.

Ці помідори мають пікантний смак і нагадують квашені в діжці. Найкраще ці малосольні помідори доповнюють страви з м'яса та картоплі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Авторка відео радить часник для заправки пропускати через прес, а не нарізати. Пакет, в якому солять помідори, треба обов'язково взяти з Zip-застібкою, щоб було зручно перемішувати вже заправлені маринадом овочі.

"Я мариную коктейльні помідори, але можна у такий спосіб готувати і помідори чері", - радить блогерка.

Інгредієнти

  • помідори - 1 кг

Для заправки

  • кріп - пучок
  • часник - 3-5 зубчиків
  • оливкова олія - 2 ст. л
  • цукор - 1 ст. л
  • сіль - 1 ч. л
  • сік лимона - 2 ст. л
  • перець чилі -1/3 ч.л.

Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.

Як приготувати малосольні помідори в пакеті

1. Помідори миємо, обсушуємо і прибираємо плодоніжки.

2. На протилежному від хвостика боці робимо неглибокий хрестоподібний надріз і складаємо підготовлені помідори в пакет.

3. Дрібно нарізаний кріп додаємо до пакета з помідорами.

4. Для заправки часник пропускаємо через прес, додаємо цукр, сіль, сік лимона, оливкову олію і гострий перець. Все ретельно перемішуємо.

5. Заправку додаємо до пакета з помідорами і кропом, застібаємо застібку і акуратно струшуємо пакет в руках, щоб спеції та зелень рівномірно перемішалися.

6. Пакет з помідорами ставимо на 1 годину в холодильник. За цей час треба струшувати пакет декілька разів.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.