Сезон консервації триває — на часі у господинь приготування смачних аджик, лечо, салатів і, звичайно, просто консервованих овочів у будь-яких варіаціях.

Одна з найпопулярніших фудблогерок України Таня Акопян, яка має 400 тисяч підписників в TikTok і понад 110 тисяч в Instagram, поділилася своїм найкращим рецептом консервування помідорів - половинками.

Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.

За словами фудблогерки, всі, хто хоч раз приготував такі помідори на зиму за її рецептом, обов'язково будуть готувати їх щороку, бо вони дуже смачні.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Але є секрет - помідори треба брати сорту "Сливка", щоб розрізані половинки були твердими і тримали форму.

Спочатку потрібно всі помідори розрізати на половинки і вирізати місце біля плодоніжок. Також знадобляться спеції і ароматні трави — часник, гострий перець чилі, базилік або селера.

Наступний крок - приготувати маринад.

Для маринаду на 2 літрові банки:

  • 1 літр води
  • 1 ст. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложка з гіркою цукру
  • 75 мл оцту столового 9%-процентного.

Читайте також: Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.

Як приготувати помідори половинками на зиму

1. На дно чистих і простерилізованих літрових банок викладаємо нарізаний тонкими слайсами часник, тоненькими кільцями гострий перець, листки базиліку або селери.

2. Складаємо в банку нарізані половинками помідори і зверху додаємо ще трохи часнику і базиліку.

3. Помідори в банках треба залити окропом і залишити прогріватися на 15 хвилин.

4. Після того воду з банок зливаємо в каструлю і готуємо на ній маринад. У воду додаємо сіль, цукор і після закипання — оцет.

5. У кожну банку з помідорами треба додати по 2 столові ложки олії і після цього залити киплячим маринадом.

6. Закриваємо металевими кришками і залишаємо під ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.