Сезон консервації триває — на часі у господинь приготування смачних аджик, лечо, салатів і, звичайно, просто консервованих овочів у будь-яких варіаціях.
Одна з найпопулярніших фудблогерок України Таня Акопян, яка має 400 тисяч підписників в TikTok і понад 110 тисяч в Instagram, поділилася своїм найкращим рецептом консервування помідорів - половинками.
Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.
За словами фудблогерки, всі, хто хоч раз приготував такі помідори на зиму за її рецептом, обов'язково будуть готувати їх щороку, бо вони дуже смачні.
Але є секрет - помідори треба брати сорту "Сливка", щоб розрізані половинки були твердими і тримали форму.
Спочатку потрібно всі помідори розрізати на половинки і вирізати місце біля плодоніжок. Також знадобляться спеції і ароматні трави — часник, гострий перець чилі, базилік або селера.
Наступний крок - приготувати маринад.
Для маринаду на 2 літрові банки:
- 1 літр води
- 1 ст. ложка з гіркою солі
- 3 ст. ложка з гіркою цукру
- 75 мл оцту столового 9%-процентного.
Читайте також: Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.
Як приготувати помідори половинками на зиму
1. На дно чистих і простерилізованих літрових банок викладаємо нарізаний тонкими слайсами часник, тоненькими кільцями гострий перець, листки базиліку або селери.
2. Складаємо в банку нарізані половинками помідори і зверху додаємо ще трохи часнику і базиліку.
3. Помідори в банках треба залити окропом і залишити прогріватися на 15 хвилин.
4. Після того воду з банок зливаємо в каструлю і готуємо на ній маринад. У воду додаємо сіль, цукор і після закипання — оцет.
5. У кожну банку з помідорами треба додати по 2 столові ложки олії і після цього залити киплячим маринадом.
6. Закриваємо металевими кришками і залишаємо під ковдрою до повного охолодження.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.