Сезон баклажанів триває, тож чому б не приготувати щось особливе, що радуватиме всю сім'ю взимку? Спробуйте зробити поряд з класичною ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами - ви точно не раз подякуйте собі взимку за цю закуску, адже це дуже смачно та корисно.

Як приготувати корисну закуску з "синеньких", гарбуза і помідорів, розповіли експерти сайту Шуба.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ікра з баклажанів з гарбузом і помідорами — це закуска з овочів, яку можна приготувати на стіл зараз і законсервувати в банки. Пропорції рецепта дуже легко запам’ятати: основних овочів потрібно по 1 кг. Ви переконаєтеся, що це один з найцікавіших рецептів з великої колекції кабачкової й баклажанної ікри.

Для приготування ікри баклажани потрібно відварити до напівготовності, а гарбуз і помідори швидко обсмажити — швидке обсмаження допомагає зберегти користь гарбуза і важливі речовини.

Ще один секрет від шефів: для правильної текстури ікри із синеньких відварені баклажани бажано не різати, а порубати ножем. До тогож баклажани можна не відварювати баклажани, а посмажити їх на грилі.

Інгредієнти (на 5 порцій)

  • Баклажани - 1 кг
  • Томати - 1 кг
  • Гарбуз - 1 кг
  • Часник, головка - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 100 мл
  • Сіль - 30 г

Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.

Як приготувати ікру з баклажанів з гарбузом і помідорами

1. Підготуйте банки (на об'єм овочів в рецепті знадобиться 4-5 півлітрових), простерилізуйте їх на парі над киплячим чайником декілька хвилин. Кришки прокип’ятіть 2-3 хвилини.

2. Відваріть баклажани в підсоленій воді до м’якості — приблизно 10 хвилин. Дайте їм трохи охолонути, а потім почистіть від шкірки і подрібніть.

3. Поки баклажани холонуть, помийте гарбуз, почистіть його від шкірки й насіння, м’якоть натріть на крупній тертці. Обсмажте гарбуз в половині добре розігрітої олії впродовж 5 хвилин. Перекладіть на тарілку.

4. Помідори помийте, наріжте кубиками й обсмажте на решті олії впродовж 3 хвилин.

5. Часник почистіть і пропустіть через прес.

6. З’єднайте всі інгредієнти у каструлі з товстим дном, посоли, перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 30 хвилин.

7. Гарячу ікру розкладіть у банки та герметично закрийте кришками. Накрийте банки з ікрою теплою ковдрою й залиште до остигання.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.