Український ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно розповідав, як приготувати наливку зі слив, поділився рецептом виноградного джему. Євген запевнив, що така смакота ідеально пасує до млинців.

На своєму сайті Клопотенко пояснив, що оладки та джем з винограду - це ідеальний дует.

Виноградний джемФото: Facebook

"Густий, насичений, красивого пурпурового відтінку і злегка напівпрозорий, ніби желе, - саме такий джем із винограду у вас вийде, якщо дотримаєтеся всіх кроків мого рецепта. Цей домашній виноградний джем ідеально підійде до млинців, оладок або ж просто до шматочка свіжого хліба й гарячого чаю", - зазначив Клопотенко.

Читайте також: Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Євген додав, що варто обирати темний виноград, який має яскраво виражений смак та аромат. Ідеально, якщо це "Ізабелла" та "Молдова".

Перед тим, як викладати варення, банки та кришки треба обов'язково простерилізувати.

Протягом 10-15 хвилин банки варто обробляти гарячою парою або можна прогріти в духовці, розігрітій до 180 °С. А кришки можна окремо проварити в окропі протягом 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг винограду;
  • 1 кг цукру;
  • 200 мл води;
  • ⅓ упаковки желатину (8 г).

Приготування

1 кг винограду треба помити, відділивши плоди від гілочок. Наступний крок - у каструлю з товстим дном треба викласти виноград, додати 200 мл води та закип'ятити.

Протягом 10 хвилин виноград треба варити. Згодом зняти з вогню, трохи охолодивши його до кімнатної температури.

Проварений виноград варто перетерти через сито, аби відділити сік і м'якуш від шкірки й зернят. 300 г цукру окремо змішати з желатином.

Перетертий виноград знову повернути в каструлю, додати суміш желатину із цукром, проваривши інгредієнти протягом п'яти хвилин.

До джему додати 700 г цукру, перемішати, довести до кипіння та проварити джем ще протягом 15 хвилин. Маса має бути густою.

Джем треба розлити у стерилізовані банки та закрити стерилізованими кришками.

Раніше ми писали, як приготувати царське варення з абрикосів. Для його приготування знадобляться свіжі абрикоси, апельсин, цукор та велике бажання приготувати щось дійсно смачне для своєї родини.

Цікаві новини для вас: