Лайм

Царське варення з абрикосів: ідеальний рецепт "сонця взимку"

Цей рецепт варення ще називають "п’ятихвилинка"

Цьогоріч літо обіцяє потішити українців урожаєм абрикос - смачні соковиті фрукти вже з'явилися на прилавках ринків і магазинів, тож ними можна буде вдосталь поласувати і запастися смаколиками на зиму. А що може бути краще темними і холодними зимами, як не неймовірне "сонце у банці" - смачнющі абрикоси, зварені половинками.

Власним рецептом царського варення з абрикос половинками поділилася авторка Youtube-каналу "Смачно і гарно вдома".

Читайте також: Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів.

Для його приготування знадобляться свіжі абрикоси, апельсин, цукор і велике бажання приготувати щось дійсно смачне для своєї родини.

Інгредієнти :

  • 3 кг абрикос,
  • 1 апельсин,
  • 500 мл води,
  • 3 -2,5 кг цукру ( в залежності від сорту абрикос),
  • 1 ч л лимонної кислоти.

"Це абрикосове варення з апельсином ідеальне! Воно смакуватиме до млинців та оладок, це чудова начинка для домашніх пирогів чи пиріжків, а також ложечка цього варення додасть солодку нотку у вашу ранкову кашу. Щоб приготувати такий смаколик потрібні лише фрукти, апельсини та цукор - від кількості останнього буде залежати як смак, так і консистенція", - стверджує фудблогерка.

Вона радить брати абрикоси будь-якого сорту.

"Якщо плоди тверді, то їхня форма в процесі варіння не зміниться. Якщо м’які чи перестиглі, то варення стане більш схожим на джем. Перед приготуванням обов’язково спробуйте фрукти. Якщо кислі, то збільште за бажанням кількість цукру", - додає авторка відео.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

Спочатку абрикоси треба гарно вимити і відділити від них кісточки, залишаючи цілими половинки, апельсин - очистити від цедри, нарізати невеликими шматочками і видалити кісточки.

"У миску, а варення найкраще варити саме в мисці, додаємо 0,5 л холодної води, 0,5 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти і варимо до повного розчинення цукру. Коли сироп закипить, проварюємо його дві хвилини і відправляємо в нього абрикоси з апельсинами. Всю масу ретельно перемішуємо і залишаємо на середньому вогні до закипання.

Щоб на варенні не було багато піни, можна додати столову ложку вершкового масла. Таким чином піни буде утворюватися значно менше, а на смак варення це ніяк не вплине", - радить фудблогерка.

Після того, як варення закипить, зменшуємо вогонь, додаємо до абрикос ще 0,5 кг цукру і варимо ще 5 хвилин.

"Завдяки такому поетапному додаванню цукру, варення буде густим і до нього не потрібно буде додавати ніяких згущувачів", - пояснює авторка відео.

Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.

Далі ми додаємо до варення ще тричі по 0,5 кг цукру і повторюємо все, як попередні рази: все перемішуємо і варимо по 5 хвилин.

"Таким чином за всі 5 разів поетапного додавання цукру у варення ми використаємо 2,5 кг цукру. А якщо ваші абрикоси кислі, можна додати ще 0,5 кг цукру і проварити варення ще 5 хвилин", - підсумувала блогерка.

Готове варення гарячим розкладаємо у простерилізовані банки і закриваємо металевими кришками.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла