Цьогоріч літо обіцяє потішити українців урожаєм абрикос - смачні соковиті фрукти вже з'явилися на прилавках ринків і магазинів, тож ними можна буде вдосталь поласувати і запастися смаколиками на зиму. А що може бути краще темними і холодними зимами, як не неймовірне "сонце у банці" - смачнющі абрикоси, зварені половинками.
Власним рецептом царського варення з абрикос половинками поділилася авторка Youtube-каналу "Смачно і гарно вдома".
Читайте також: Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів.
Для його приготування знадобляться свіжі абрикоси, апельсин, цукор і велике бажання приготувати щось дійсно смачне для своєї родини.
Інгредієнти :
- 3 кг абрикос,
- 1 апельсин,
- 500 мл води,
- 3 -2,5 кг цукру ( в залежності від сорту абрикос),
- 1 ч л лимонної кислоти.
"Це абрикосове варення з апельсином ідеальне! Воно смакуватиме до млинців та оладок, це чудова начинка для домашніх пирогів чи пиріжків, а також ложечка цього варення додасть солодку нотку у вашу ранкову кашу. Щоб приготувати такий смаколик потрібні лише фрукти, апельсини та цукор - від кількості останнього буде залежати як смак, так і консистенція", - стверджує фудблогерка.
Вона радить брати абрикоси будь-якого сорту.
"Якщо плоди тверді, то їхня форма в процесі варіння не зміниться. Якщо м’які чи перестиглі, то варення стане більш схожим на джем. Перед приготуванням обов’язково спробуйте фрукти. Якщо кислі, то збільште за бажанням кількість цукру", - додає авторка відео.
Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.
Спочатку абрикоси треба гарно вимити і відділити від них кісточки, залишаючи цілими половинки, апельсин - очистити від цедри, нарізати невеликими шматочками і видалити кісточки.
"У миску, а варення найкраще варити саме в мисці, додаємо 0,5 л холодної води, 0,5 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти і варимо до повного розчинення цукру. Коли сироп закипить, проварюємо його дві хвилини і відправляємо в нього абрикоси з апельсинами. Всю масу ретельно перемішуємо і залишаємо на середньому вогні до закипання.
Щоб на варенні не було багато піни, можна додати столову ложку вершкового масла. Таким чином піни буде утворюватися значно менше, а на смак варення це ніяк не вплине", - радить фудблогерка.
Після того, як варення закипить, зменшуємо вогонь, додаємо до абрикос ще 0,5 кг цукру і варимо ще 5 хвилин.
"Завдяки такому поетапному додаванню цукру, варення буде густим і до нього не потрібно буде додавати ніяких згущувачів", - пояснює авторка відео.
Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.
Далі ми додаємо до варення ще тричі по 0,5 кг цукру і повторюємо все, як попередні рази: все перемішуємо і варимо по 5 хвилин.
"Таким чином за всі 5 разів поетапного додавання цукру у варення ми використаємо 2,5 кг цукру. А якщо ваші абрикоси кислі, можна додати ще 0,5 кг цукру і проварити варення ще 5 хвилин", - підсумувала блогерка.
Готове варення гарячим розкладаємо у простерилізовані банки і закриваємо металевими кришками.
- Раніше ми розповідали, як заготувати на зиму вишню у власному соці.
- Читайте також, як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку.