Лайм

Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів

До рецепту входить секретний інгредієнт

Пастила з фруктів є чудовою альтернативою традиційним цукеркам і десертам. Вона прекрасно зберігає природний смак фруктів, вітаміни та мінерали. До того ж готувати її можна навіть без термічної обробки.

Як приготувати смачні і корисні солодощі, розповіла українська блогерка Оксана Стесенко.

Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.

Смачну і корисну пастилу можна робити з будь-яких фруктів - смородини, малини, полуниці, яблук, груш, абрикос, причому можна брати плоди, які втратили свій вигляд, але не смак - зазвичай гарні плоди йдуть на компоти чи варення.

"Готувати її можна з цукром, але якщо готувати смаколик з дуже солодких фруктів, можна обійтися і без нього. Ми дуже любимо пастилу з бананів, а якщо цей фрукт вже довго полежав і став солодким, цукор можна не додавати", - розповіла авторка відео.

Також вона розкрила власний секрет приготування пастили з кабачком.

"Я додаю у свою пастилу кабачок – його треба очистити від шкірки і зернят, і перебити блендером до однорідної маси. Для чого він в пастилі? Всі ягоди і фрукти - вишні, сливи, смородина – мають насичений смак, тож кабачок пом’якшує смак пастили, вона стає не така концентрована і чудово смакує до кави чи чаю. В ній залишаються всі корисні вітаміни і поживні мікроелементи, а куштуючи, ніхто не здогадається про ваш секретний інгредієнт", - розповіла Оксана.

Отже, для приготування пастили потрібно перебрати і помити чорну і червону смородину з розрахунку 3 кг ягід на один великий кабачок. Все це потрібно перебити блендером або подрібнити на м’ясорубку і додати цукор по смаку.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

"Готову масу слід викласти на застелені пергаментним папером дека сушарки і відправити сушитися. Якщо ви хочете, щоб ваша пастила була без зерняток, шкірочок чи грудочок, її потрібно перетерти через сито – тоді вона буде схожа на мармелад", - додала блогерка.

Сушити смаколик у сушарці треба приблизно 12-14 годин, поки смаколик не стане еластичним. У духовці сушимо при температурі 50-70 градусів і обов'язково з обдувом повітрям. По готовності пастилу виймаємо з сушарки і надаємо їй форму за власним бажанням.

Чудова пастила виходить на основі - яблучного пюре, оскільки яблука багаті пектином, а він допомагає отримати правильну консистенцію. Пастила виходить достатньо еластичною і не кришиться.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла

Мінімум витрат і максимум користі: три способи приготування кураги в домашніх умовах

Курага - чудове джерело вітамінів і мікроелементів. Розповідаємо про три способи, як приготувати курагу в домашніх умовах