Лайм

Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом

Улюблений напій літа легко приготувати вдома

Історія молочних коктейлів (мілкшейків) сягає кінця 19 століття. Точне походження напою не зовсім зрозуміле, але молочні коктейлі спочатку розроблялися "для здоров'я", а не як десерт. Спочатку вони готувалися з молока, яєць і віскі, і часто використовувалися як загальнозміцнюючий засіб для людей з дієтичними обмеженнями.

На початку 20 століття стало популярним додавання в молочні коктейлі морозива, і вони перетворилися на солодкі ласощі. У США в 1920-1930-х роках молочні коктейлі набули широкої популярності і стали основним продуктом харчування в закусочних, автоматах з газованими напоями та кафе-морожених. Поява електричних блендерів спростила ретельне змішування інгредієнтів, внаслідок чого готувати їх стали вдома. Ось три рецепти, які ви зможете повторити самостійно.

Читайте також: Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як закрити його на зиму.

Класичний ванільний молочний коктейль

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 450 г ванільного морозива, 250 мл молока, 1 чайна ложка ванільного екстракту, збиті вершки (за бажанням).

Приготування: У блендері змішайте ванільне морозиво, молоко та ванільний екстракт до однорідного та кремоподібного стану. Перелийте молочний коктейль у склянку. Зверху прикрасьте збитими вершками. Подавайте негайно та насолоджуйтесь!

Шоколадно-банановий молочний коктейль

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 2 стиглих банана, 450 г шоколадного морозива, 1 склянка молока, шоколадний сироп та шоколадна стружка (за бажанням).

Приготування: Очистіть та наріжте банани. У блендері змішайте нарізані банани, шоколадне морозиво та молоко. Збивайте, доки всі інгредієнти не стануть однорідними. Збризніть внутрішню частину склянки шоколадним сиропом. Перелийте молочний коктейль у склянку. За бажанням посипте шоколадний молочний коктейль стружкою.

Читайте також: Рецепт швидкого лимонаду з цитрусами та м'ятою: як приготувати освіжаючий напій.

Молочний коктейль з полуницею та печивом

Фото: pexels.com

Інгредієнти: 450 г полуничного або ванільного морозива, 1 склянка молока, 1 склянка свіжої полуниці, 2 столові ложки подрібненого пісочного печива, збиті вершки (за бажанням).

Приготування: У блендері змішайте морозиво, молоко та свіжу полуницю до однорідного та кремоподібного стану. Додайте подрібнене пісочне печиво та перемішайте його з молочним коктейлем. Перелийте молочний коктейль у склянку. Зверху прикрасьте збитими вершками та свіжою полуницею.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай