Український кулінар Євген Клопотенко, який розповідав про смачну наливку зі слив, поділився рецептом випічки з яблуками. Кулінар наголосив, що готувати галету із соковитими фруктами дуже просто.
На своєму сайті він розповів про інгредієнти та сам процес приготування, який не займе багато часу.
Солодка галета
"Робиться доволі швидко та просто, а байдужим точно не лишить нікого. З такої кількості інгредієнтів у нас вийшла галета вагою 900 г", - пояснив він.
Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.
Інгредієнти:
- 220 г борошна;
- 140 г масла;
- дрібка солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. йогурту;
- 600 г яблук;
- 1 ст. л. цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 20 г масла;
- 30 г кукурудзяного крохмалю;
- цукрова пудра й кориця для декору.
Приготування
Спочатку треба замісити тісто, змішавши 220 г борошна, 140 г масла, порізаного кубиками, дрібку солі та 1 ст. л. цукру. Усе треба добре перетерти руками. Наступний крок - додати до маси три столові ложки йогурту та замісити тісто. Тісто треба загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник на 15-20 хвилин.
Поки тісто відпочиває, треба порізати слайсами яблука. А тепер їх слід карамелізувати на сковороді протягом кількох хвилин. Для цього варто змішати 1 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру та 20 г масла.
Коли тісто у холодильнику стабілізувалося, його треба покласти між двома листами пергаменту та розкачати.
Отриманий пласт потрібно присипати 30 г кукурудзяного крохмалю. Зверху викласти карамелізовані яблука. А насамкінець згорнути тісто по колу всередину.
Галету треба випікати протягом 25 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці. А перед самою подачею галету треба трохи освіжити пудрою та корицею. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати булочки з корицею. Аромат кориці асоціюється з теплими затишними вечорами, печеними яблуками, гарячою кавою або какао та, звичайно ж, з духмяними булочками.