Український кулінар Євген Клопотенко, який нещодавно розповідав, як приготувати ідеальну шарлотку, пояснив, як на один-два-три створити страву, яку обожнюють на Закарпатті. Він мав на увазі картопляні галушки по-закарпатськи.
На своєму сайті знаний кулінар поділився простим рецептом.
"Пропоную приготувати картопляні галушки по-закарпатськи із грибною підливою. Суцільна насолода для ваших смакових рецепторів!" – написав Клопотенко.
  	
Галушки  
За словами Євгена, передусім потрібно замочити білі гриби. Аби підлива була ароматною, із вираженим грибним смаком, можна зробити суміш із сушених білих грибів, підберезовиків та свіжих печериць.
Читайте також: Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
Інгредієнти:
- 20 г сушених грибів;
 - одна цибулина;
 - 100 г сметани;
 - сіль до смаку;
 - 500 г вареної картоплі;
 - 500 г сирої картоплі;
 - одне яйце;
 - 200 г борошна;
 - 50 г борошна (на підпил);
 - 100 г сала.
 
  	
Галушки по-закарпатськи  
Приготування
Гриби, які добре вимочилися, потрібно покласти в окріп і проварити кілька хвилин.
На добре розігрітій пательні треба підсмажити спочатку подрібнену цибулю, а потім додати гриби.
Додати 100 г сметани, перемішати та тушкувати протягом п'яти хвилин. Посолити та залишити під кришкою. Не забудьте вимикнути вогонь.
Через м'ясорубку пропустити 500 г очищеної сирої та 500 г вареної картоплі. Додати яйце та перемішати.
Картоплю треба змішати з 200 г борошна та замісити тісто. З маси потрібно сформувати кульки однакового розміру. Злегка обкачати їх у борошні та зробити невеличку виїмку у кожній кульці.
Варити такі галушки варто протягом семи хвилин у окропі, додавши трохи солі.
Подавати галушки варто зі шкварками та грибною підливою.
Раніше ми писали, як приготувати знамениті лимонні панкейки із газети New York Times. Це найбільш популярний сніданок у Нью-Йорку, де їх готують у кожному кварталі і подають 24/7.
Цікаві новини для вас:
- Торт без випікання: як за лічені хвилини приготувати смакоту з кукурудзяних паличок.
 - Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт.
 - З медом замість цукру: як приготувати ліниві вареники по закарпатському рецепту.