Український кулінар Євген Клопотенко, який розповідав, як зварити смачнюче варення з гарбуза, поділився простим рецептом приготування сезонної випічки з яблуками. За словами кулінара, тісто готується протягом трьох хвилин.
Покрокову інструкцію приготування Євген розмістив на своєму сайті.
Класична шарлотка
Інгредієнти:
- два яйця С1;
- 100 г цукру (за бажанням);
- 10 г ванільного цукру;
- 200 мл молока;
- 250 г пшеничного борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- дрібка солі;
- цедра одного лимона;
- чотири – п'ять яблук (за масою як тісто);
- 20 г масла;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 ст. л. цукру;
- сік половини лимона (за бажанням).
Читайте також: Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
Приготування
Спочатку треба добре вимити яблука та просушити їх. Розрізавши навпіл, видалити серединку та нарізати великими скибками.
На добре розігріту пательню покласти 20 г масла, 1 ст.л цукру, 10 г ванільного цукру та сік половини лимона. Добренько помішати та підсмажити на цьому порізані яблука. До речі, можна шматочки лимона кинути у гарячу суміш, аби запах був добре виражений.
Карамелізувати яблука треба протягом кількох хвилин, добре помішуючи. Отриману ароматну красу треба поставити, аби вона трохи охолола. Начинка готова.
Чаклуючи над тістом, у мисці, треба змішати 2 яйця, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, дрібку солі, 200 мл молока, а також 250 г борошна з 1 ч. л. розпушувача. Замішувати тісто треба дуже обережно, воно має мати консистенцію, схожу на сметану.
Форму для випікання треба щедро змастити маслом та вилити тісто. Зверху викласти шматочки карамелізованих яблук. Випікати шарлотку потрібно протягом 45-50 хвилин. Все. Смакуйте.
Раніше ми писали, як приготувати знамениті лимонні панкейки із газети New York Times. Це найбільш популярний сніданок у Нью-Йорку, де їх готують у кожному кварталі і подають 24/7.