Картопляні човники - це популярна українська страва, яку готують з м'ясом, грибами, сиром та овочами. Кулінарні блогери запропонували свій варіант цієї апетитної закуски, яка може бути окрасою столу.
На сторінці Kat's Kitchen в YouTube розповіли, як зробити кораблики з салом.
Картопляні човники
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- одна цибулина;
- одна морквина;
- 150 г сала;
- щіпка солі;
- спеції за смаком – паприка, перець, часник;
- 50 г оливкової олії;
- зубочистки.
Читайте також: Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького.
Приготування
Спочатку треба почистити картоплю, розрізавши кожну бульбинку навпіл. Цибулину розрізати на чотири частини, відділивши шари.
Морквину почистити та нарізати на смужки. Сало посікти на маленькі шматочки.
Картоплю добре приправити спеціями та сіллю, а також полити оливковою олією.
На картоплю спочатку треба викласти моркву. Зверху зробити вітрила, озброївшись зубочисткою, шматочком цибулі та сала. Вставити заготовку у картоплину.
Човники ще раз полити оливковою олією. Усе, страва тепер точно тішитиме око, бо естетична складова - це дуже важливо.
Залишилось викласти картоплю на деко та випікати протягом 40 хвилин за температури 180 °С. Смачного. Не забудьте про зелень, а також улюблений соус.
Раніше ми писали, що Данило Гетманцев блиснув кулінарними здібностями та поділився рецептом закуски. Депутат уточнив, що у перерві між сплатою комуналки та робочими справами він куховарить.
Цікаві новини для вас:
- "Суцільна насолода": Євген Клопотенко розповів, як приготувати галушки з грибною підливою.
- Вареники, як з печі: давній рецепт страви з Черкащини.
- Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.