Лайм

6 таємниць Майкла Джексона, які розкрилися після його смерті

На честь дня народження співака згадуємо найзагадковіші факти його біографії

29 серпня виповнюється 61 рік з дня народження Майкла Джексона. "Короля поп-музики" скинули після гучного звинувачення в розбещенні дітей, що пролунало в 2019 році в документальному фільмі "Покидаючи Неверленд". Але крім дивних взаємин з юними фанатами, в житті Джексона було багато загадок і протиріч. Деякі з них ставлять під сумніви і до цього дня.

У дитинстві Майкл Джексон зазнав хімічної кастрації

У 2018 році колишній лікар Майкла Джексона Конрад Маррей, звинувачений у ненавмисному вбивстві співака 25 червня 2009 року, випустив книгу "Це воно", в якій розкрив кілька скандальних відомостей про життя поп-співака. Маррей пише, що у віці 12 років Джексон пережив "щось гірше, ніж сексуальне насильство": батько музиканта, Джо Джексон, був одержимий збереженням високого голосу сина, і піддавав його насильницької гормональної терапії.

"Джексон говорив неясно, здавалося, йому було важко описати, що саме з ним сталося. Але те, що сказав Майкл, залишило у мене враження, ніби йому робили уколи гормонів, що затримують статеве дозрівання", - йдеться в книзі.

У Майкла Джексона були величезні борги

У 2013 році стало відомо, що Майкл Джексон щорічно виплачував 30 мільйонів доларів у вигляді відсотків від колосального боргу в 500 мільйонів доларів. Видання Daily Mail з посиланням на судового бухгалтера Вільяма Акермана повідомляє, що протягом 20 років Джексон витрачав на 15-20 мільйонів доларів на рік більше, ніж заробляв.

Згідно із записами, музикант витрачав велику частину своїх грошей на пожертвування, подарунки, подорожі та ювелірні вироби.

Ранчо Джексона Неверленд також вимагало величезних витрат, оскільки співак хотів, щоб обслуговуючий персонал дбав про зоопарк і поїзд, який курсував його володіннями площею 10,8 км кв.

Обличчя Майкла Джексона було покрито татуюваннями

Майкл Джексон помер після ін'єкції пропофола - снодійного засібу, який ввів йому особистий лікар Конрад Маррей. В ході розслідування смерті коронери з'ясувалои, що Джексон зловживав психоактивними речовинами і страждав на порушеня сну. Також в звіті про розтин зазначено, що губи Джексона були покриті рожевим татуюванням, а брови - темним. Передня частина його скальпу також була татуйована чорним, очевидно, щоб змішати лінію волосся з перуками, які він носив.

Майкл Джексон страждав від небезпечного генетичного захворювання

У 2008 році колишній журналіст Rolling Stone Ян Гальперін випустив книгу, в якій заявив , що Майкл Джексон страждав від дефіциту альфа-1 антитрипсину - білка, який захищає легені.

"У нього роками був дефіцит альфа-1-антитрипсину, але ситуація погіршилася. Йому потрібна пересадка легені, але він занадто слабкий, щоб її витримати. Протягом багатьох років Майкл працював з лікарями, щоб переконатися, що хвороба не прогресує. Він приймає ліки, які його стабілізують ", - йдеться в книзі.

Втім, офіційні представники Джексона ці відомості спростували. "У містера Джексона гарне здоров'я, і він завершує переговори з великою розважальною компанією і телевізійною мережею про світове турне і серію спеціальних заходів і виступів", - заявляли вони в грудні 2008 року, за півроку до його смерті.

Майкл Джексон зловживав ліками

Про те, що Майкл Джексон зловживав наркотичними речовинами, неодноразово говорили його лікарі і оточення. Через цю залежність деякі дні музиканта пройшли буквально в несвідомому стані. Крім того, Джексон приймав безліч ліків - від вітамінів до валіуму і ксанаксу.

Повідомляється, що співак витрачав на таблетки величезні суми грошей, і одного разу витратив 41 тисячу євро на крем, який повинен був вилікувати його вітіліго.

Брайан Оксман, адвокат Джексона, заявив, що Майкл Джексон також зловживав опіоїдними наркотичними анальгетиками.

Майкл Джексон сподівався прожити до 150 років

Видання Telegraph пише, що Джексон використовував кисневу камеру для поліпшення свого здоров'я. Вперше він спробував процедуру в 1984 році, коли його обпалили під час зйомок в рекламі Pepsi. Тоді співак придбав апарат Sechrist 2500B, який, відповідно до реклами, дозволяє пацієнтам вдихати 100% кисню в порівнянні з 21% нормальної концентрації (100% кисень швидко відновлює пошкоджені тканини).

Апарат вартістю 900 000 євро Джексон пожертвував лікарні Бротмана в Каліфорнії, але знову придбав його в 1994 році. Так він сподівався стати довгожителем.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях