Лайм

Зберегти шлюб - найсміливіше рішення: Хілларі Клінтон згадала про зраду чоловіка

Рішення залишитися з Біллом Клінтоном після його зради далося Гілларі нелегко

71-річна Гілларі Клінтон і її 39-річна дочка Челсі випустили нову книгу "Безстрашні жінки". Розповідаючи про неї в студії телешоу "Good Morning America", політик, колишня перша леді і суперниця Дональда Трампа на виборах президента США в 2016 році зізналася, що сама вона вважає своїм найбільш безстрашним вчинком залишитися в шлюбі з Біллом Клінтоном після секс-скандалу з Монікою Левінські.

"Безстрашна жінка - це жінка, яка слідує за своїм призначенням, руйнує бар'єри і допомагає іншим. Героїні, яких ми зібрали в нашій книзі, прийшли до свого призначення з різних сфер - з мистецтва, спорту, активізму. Але причина, яка дозволяє нам називати їх безстрашними - соціальна місія і переконання, які вони захищають", - говорить Клінтон, приводячи в приклад Малалу Юсфузай, Едіт Віндзор, Гаррієт Табмен і Грету Тунберг.

На питання, який свій вчинок Гілларі вважає найбезстрашнішим, вона відповіла: "Думаю, що найбільш смілива річ, яку я коли-небудь робила, - це рішення залишитися в шлюбі".

Останніми роками шлюб Білла і Гілларі Клінтонів широко висвітлювався в ЗМІ. Коли вона балотувалася в президенти в 2016 році, Дональд Трамп кілька разів посилався на скандал 1998 року з Монікою Левінські. Але сама Клінтон ніколи не намагалася приховати біль, якого їй завдав зв'язок чоловіка зі стажисткою.

"Я ледь могла дихати. Ковтаючи повітря, я почала плакати і кричати на нього: "Що це значить? Що ти сказав? Чому ти збрехав мені?" - згадує політик свою реакцію на зізнання чоловіка в мемуарах 2003 року "Жива історія". - Він просто стояв і говорив знову і знову: "Вибач. Я так винен. Я намагався захистити тебе і Челсі". Я була приголомшена, розбита горем і обурена тим, що взагалі йому повірила".

Але Гілларі Клінтон не кинула чоловіка.

"Найважчі рішення, які я прийняла у своєму житті, полягали в тому, щоб залишитися у шлюбі з Біллом і балотуватися в Сенат Нью-Йорка, - написала вона. - Я хотіла, щоб наш шлюб тривав, бо любила Білла і дорожила роками, які ми провели разом".

"Я сподівалася, що ми з Біллом зможемо постаріти разом, - пише Хілларі Клінтон. - Ми обоє вирішили відновити шлюб за допомогою нашої віри, любові і спільного минулого".

Також в мемуарах Клінтон описала першу зустріч зі своїм майбутнім чоловіком, коли обидва вони були студентами юридичного факультету Єльського університету.

"Озираючись назад, я розумію, наскільки була приголомшена цілеспрямованістю і і напористістю Білла, - зізналася вона. - Я думала про нього як про силу природи і задавалася питанням, чи зможу я впоратися з його "порами року".

Два роки по тому, у 1975 році, вони одружилися в своїй вітальні.

"Після всього, що сталося з тих пір, мене часто запитують, чому ми з Біллом залишилися разом, - написала вона в "Живій історії". - Але я знаю, що ніхто не розуміє мене краще, і ніхто не змушує мене сміятися так, як Білл. Навіть після всіх цих років він все ще найцікавіша, найбільш енергійна і жива людина, яку я коли-небудь зустрічала".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях