Лайм

Принца Філіпа госпіталізували: що відомо про стан чоловіка королеви Єлизавети

В останні роки 98-річний Філіп мав проблеми зі здоров'ям і переніс операцію

Букінгемський палац офіційно підтвердив, що вранці 20 грудня принца Філіпа госпіталізували. 98-річний чоловік королеви Великобританії вирушив на лікування до Лондона.

"Герцог Единбурзький відправився сьогодні вранці з Норфолка в Лікарню короля Едуарда VII в Лондоні для спостереження і лікування в зв'язку з уже існуючим станом, - йдеться в заяві. - Рішення прийнято відповідно пораді доктора Його Королівської Високості і є запобіжним".

Видання People з посиланням на джерело при дворі повідомляє, що Філіпа не забирала машина швидкої допомоги.

"Це був запланований візит, і він увійшов в лікарню без сторонньої допомоги", - додало джерело.

Тим часом королева Єлизавета на поїзді вирушила з Лондона в Норфолк, де традиційно проводить Різдво. Неясно, як довго її чоловік буде залишатися в лікарні і чи пропустить він Різдво з родиною.

Чоловік королеви Єлизавети залишив державні справи в серпні 2017 року. Останнім часом він страждає від проблем зі здоров'ям. У 2018 році Філіп пропустив великоднє недільне богослужіння через операцію із заміни тазостегнового суглоба. При цьому герцоганеодноразово бачили на публіці, за кермом його автомобіля і під час поїздок на кареті по Віндзору. Він також був присутній на королівському весіллі своєї онучки принцеси Євгенії в жовтні 2018 року.

У листопаді 2019 принц Філіп і королева Єлизавета відзначили 72-ю річницю весілля. Проте, вони провели день порізно, оскільки 93-річна королева виконувала свої обов'язки в Лондоні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях