Лайм

Найдурніша річ в житті: Білл Клінтон розповів про роман з Монікою Левінскі

Колишній президент США досі кається перед дружиною за гучну зраду

У новому документальному фільмі про Хілларі Клінтон її чоловік Білл відверто обговорив найбільш скандальну частину своєї біографії - роман з Монікою Левінскі, через який ледь не позбувся президентського крісла.

Фото: @hillaryclinton в Instagram

"Я прийшов, сів на ліжко і поговорив з Хілларі. Я розповів їй, що саме сталося і коли. Я сказав: "Я почуваюся жахливо через це. Я не захищаюсь". За таке не можна вибачити, - зізнався 73-річний Клінтон. - Я вчинив погано, але не думав: "Давай подивимося, як я вигадаю найдурнішу річ у своєму житті, і все одно зроблю це". Ти просто ледве тримаєшся на ногах, живеш, ніби бій на 15 раундів продовжили до 30, і тут з'являється щось, що ненадовго тебе відволікає. У всіх в житті є тиск і розчарування, жах і страх. Те, що я робив, щоб впоратися зі своєю тривогою... Зараз я зовсім інша людина, ніж тоді".

Також Клінтон зізнався, що почувався жахливо через те, що їх роман визначив життя Моніки Левінскі. "Думаю, що це несправедливо. Протягом багатьох років я спостерігав, як вона знову намагається повернутися до нормального життя, але вам вирішувати, що таке норма", - сказав він.

Зв'язок Білла Клінтона з 22-річною стажисткою Білого дому Монікою Левінскі почалася в 1995 році і призвів до його імпічменту. Спочатку Хілларі захищала президента і заперечувала, що у нього був роман з Левінскі, але через півроку Білл у всьому зізнався.

"Я була просто спустошена, - сказала Клінтон. - Я просто не могла в це повірити. Мені було так боляче, і я не могла повірити, що він збрехав. Це було у всіх сенсах жахливо".

Президент Клінтон пам'ятає, як колишня перша леді веліла йому все розповісти доньці Челсі, і момент істини був дуже болючим. При цьому саме дочка допомогла їм подолати скандал як в приватному порядку, так і на публіці. Незабаром після того, як Білл розповів правду про свій роман з Левінскі на національному ТБ, сім'ю сфотографували, коли Челсі гуляла з батьками, тримаючи їх за руки.

"Це було ніщо інше, як її спроба утримати нас разом. Коли вона це зробила, я подумала, що це просто неймовірно сильно і мудро", - говорить Клінтон.

Фото: GETTY IMAGES

Після того, як справа стала публічною, Хілларі Клінтон працювала, щоб захистити свого чоловіка від імпічменту, і навіть переконала деяких співробітників Білого дому не залишати адміністрацію. При цьому сама вона не знала, що робити зі своїм шлюбом і вела болісні дискусії з сімейними консультантами. Пізніше вона зізналася, що відмова розлучатися стала найскладнішим рішенням в її житті.

"Найважчі рішення, які я прийняла у своєму житті, полягали в тому, щоб залишитися в шлюбі з Біллом і балотуватися в Сенат Нью-Йорка. Я хотіла, щоб наш шлюб тривав, бо любила Білла і дорожила роками, які ми провели разом. Я сподівалася, що ми з Біллом зможемо постаріти разом. Ми обидва вирішили відновити шлюб за допомогою нашої віри, любові і спільного минулого", - написала вона в своїх мемуарах.

  • Моніка Левінскі випустить фільм про зруйновану репутацію. Виробництвом документального фільму "15 хвилин ганьби" займеться HBO.
  • Роль Білла Клінтона в серіалі "Американська історія злочинів: Імпічмент" зіграє номінант на "Оскар". Продюсером цього проекту теж виступила Моніка Левінскі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях