Напередодні нового року Бика перед кожною господинею постає непросте завдання - які страви приготувати на святковий стіл, щоб порадувати свою сім'ю та гостей небанальним меню на Новий рік. theLime вирішив згадати рецепти легких та корисних салатів без майонезу.
Салат з авокадо і креветками
Інгредієнти: креветки (150 г), авокадо (1 шт.), перепелині яйця (6 шт.), огірок (1 шт.), листя салату, сіль, чорний перець, лимонний сік (1 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.).
Крок 1: Візьміть заморожені креветки, очистіть їх. Викладіть їх на розігріту з маслом сковорідку, підсмажте 10-12 хвилин.
Крок 2: Перепелині яйця промийте, покладіть в каструлю з водою, після закипання води варіть 5 хвилин. Потім дайте їм трохи охолонути, почистіть та розріжте на половинки.
Крок 3: Очистіть авокадо, поріжте кубиками.
Крок 4: Огірок помийте і наріжте кільцями.
Крок 5: Змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець для заправки.
Крок 6: Листя салату промийте і порвіть на шматочки.
Крок 7: Викладіть в салатник авокадо, листя салату, огірок, креветки і перепелині яйця, полийте заправкою.
Салат із печених овочів
Інгредієнти: баклажан (2-3 шт.), солодкий перець (2-3 шт.), помідор (3-4 шт.), цибуля-шалот або червона цибуля (1 шт.), кінза, петрушка, кріп, сіль, перець, оливкова олія (1-2 ст. л.).
Крок 1: Овочі та зелень промийте під проточною водою, висушіть вологу за допомогою паперових рушників.
Крок 2: Візьміть баклажани і за допомогою зубочистки (або вилки) зробіть на них проколи, щоб вони під час запікання не вибухнули і не забруднили духовку і все навколо.
Крок 3: Баклажани та перці складіть на деко і відправте в духовку. Запікайте їх при температурі 200°С близько 20 хвилин.
Крок 4: Помідори очистіть від шкірки, поріжте великими кубиками, подрібніть зелень і цибулю.
Крок 5: Дістаньте перці та баклажани з духовки, складіть їх на блюдо, накрийте зверху кульком або фольгою, щоб вони "дійшли". Коли вони трохи охолонуть, зніміть з них шкірку, поріжте великими кубиками.
Крок 6: Викладіть порізані баклажани, солодкий перець і помідор в салатник. Додайте подрібнену цибулю і зелень, сіль і перець за смаком, перемішайте і заправте оливковою олією.
Салат з куркою і апельсином
Інгредієнти: куряче філе (300-400 г), твердий сир (200 г), апельсин (1 шт.), червона цибуля (1/2 шт.), розмарин, листя салату, сіль, перець, оливкова олія (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), дижонська гірчиця (1 ст. л.), кунжут.
Крок 1: Помите куряче філе поріжте на кубики, посоліть, поперчіть, обсмажте на розігрітій з маслом і розмарином сковороді до рум'яної скоринки.
Крок 2: Наріжте великими кубиками твердий сир.
Крок 3: Почистіть цибулю, наріжте півкільцями.
Крок 4: Візьміть апельсин, очистіть його від шкірки і білих прожилок, наріжте невеликими шматочками.
Крок 5: Зробіть заправку: змішайте лимонний сік, оливкову олію і діжонську гірчицю.
Крок 6: Злегка обсмажте на сковороді кунжут.
Крок 7: Листя салату промийте і порвіть на шматочки.
Крок 7: Викладіть в салатник всі підготовлені інгредієнти, перемішайте і додайте заправку.
- Раніше ми розповіли про те, як урізноманітнити грецький салат і зробити його оригінальнішим.
- Читайте також на theLime про 3 апетитні ідеї для вечері, до яких підійде будь-який гарнір або салат.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.