Лайм

П'ять образливих слів, які можуть зруйнувати шлюб: не варто їх говорити

Ці слова залишають у душі глибокий слід

Є речі, які ніколи не слід говорити своєму партнерові. Не тому, що їх неможливо пробачити, а тому, що вони завдають біль і залишають глибокі шрами в душі. І чим частіше людина чує їх від свого чоловіка чи дружини, тим вищий ризик зруйнувати шлюб. Експертка зі стосунків Рейчел Пейс навела виданню Marriage приклади слів, якими точно не варто кидатися під час сварки.

Читайте також: Психологи назвали 5 речей, які не слід тримати у спальні.

Фото: Getty Images

1. Замовкни

Слово "замовки" може легко зірватися з вуст, коли людина дуже зла, напружена або засмучена. Але його ніколи не слід говорити своєму подружжю, бо воно звучить різко та грубо.

Навіть якщо ви лише хотіли закликати партнера припинити розмову, щоб не розпалювати сварку, слово "замовкни" напевно буде розцінено як неповага. Ваш партнер може подумати, що ви не цінуєте його присутність та думку. Ось чому "замовкни", "закрий рота" - це одні з найгірших речей, які можна сказати близькій людині.

2. Заспокойся

Це ще одне слово, яке ви можете кинути партнеру у розпал сварки чи суперечки, або ж просто відповісти таким чином на скарги. Хоча це може нічого не означати для вас, ваш чоловік чи дружина може витлумачити слово "заспокойся" як нехтування емоціями та почуттями. Людині може здатися, що ви намагаєтеся знецінити її переживання, відмахнутися від неї.

Читайте також: Який комплімент не варто робити жінкам та що сказати замість нього.

3. Нічого

Коли партнер намагається вас розговорити, дізнатися, чому ви сердиті чи засмучені, холодне "нічого" стане проявом пасивної агресії. Це слово має серйозні негативні наслідки для стосунків, адже у майбутньому чоловік чи дружина можуть просто утриматися від спілкування. У результаті навіть у моменти фізичного нездужання чи емоційного розладу ви можете не дочекатися співчутливого інтересу.

Якщо вам потрібен час, щоб подумати і відповісти на питання "Що трапилося?", ви повинні відкрито сказати про це своєму партнеру чи партнерці.

Фото: pexels.com

4. Розлучення

Це одне зі слів, якими точно не слід кидатися. Навіть якщо ви лише хотіли пожартувати, натяки на розлучення можуть бути дуже образливими для вашого партнера. Вони говорять про те, що шлюб став для вас нецікавим або обтяжливим, що ви хочете розлучитися. Часті погрози або жарти про розлучення погано позначаться на довірі у стосунках, підштовхнуть вашого чоловіка чи дружину до того, щоб переглянути ваш шлюб.

Читайте також: Експерти назвали топ-5 побутових звичок, що пригнічують психологічний стан.

5. Все одно

Слова "мені все одно" від людини, яка має піклуватися про ваші інтереси, може викликати страх бути покинутим і з часом зруйнувати стосунки. Постарайтеся утриматися від того, щоб говорити це коханій людині, особливо коли вона розповідає чи запитує про щось, що для неї багато важить.

Дізнайтеся також, які слова та фрази не варто говорити людині, яку ви хочете підтримати або втішити.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм